Wat mag ik van de Amerikaanse douane wel en niet meenemen naar Amerika?

Gepost op door in de categorie Op reis, Tips

Het is bijna zover. Je hebt je reis geboekt, je hebt een ESTA aangevraagd en je hebt een hotel geboekt. Het is tijd om jouw koffers in te pakken! Alleen vraag jij je nu af of dat flesje alcohol wel of niet mag meenemen. Om jou met dit soort vragen te helpen, is hieronder uitgelegd wat je wel en niet mag meenemen naar Amerika.

Wat mag ik niet meenemen naar Amerika en wat wel?

De Verenigde Staten heeft de laatste jaren veel last gehad van terreurdreigingen. Daarom zijn de regels van de Amerikaanse douane flink aangescherpt. Het is daarom goed om even te checken wat je wel mag meenemen naar Amerika en wat niet.

Als je bijvoorbeeld gaat sporten moet je goed opletten welke spullen je gaat meenemen in jouw handbagage. Je mag bijvoorbeeld geen hockeystick, vishengels of skateboard meenemen in je handbagage. Hetzelfde geld voor schaatsen, ski-en wandelstokken en dartpijlen. Neem ook geen zelfbalancerende apparaten mee, zoals een waveboard. Deze apparaten hebben meestal een lithiumbatterij en die mogen niet mee in jouw ruimbagage. Daarnaast zijn verfspuitbussen en cartridges niet toegestaan in de ruimbagage, omdat deze producten stoffen bevat die passagiers in gevaar kunnen brengen.
Opvallend is dat je aanstekers juist wel mag meenemen. Hiervoor geldt wel dat je het ‘’op jouw lichaam’’ moet meenemen. Bijvoorbeeld in je broekzak. Ook is het toegestaan om een elektronisch sigaret te vervoeren in jouw handbagage. Je mag deze sigaret alleen niet opladen…. of roken in het vliegtuig. Daarnaast mag je 100 sigaren of 200 sigaretten meenemen in je ruimbagage en 1 liter aan alcoholische drank. Let er op dat de fles niet meer dan 70% alcohol bevat, anders wordt die geweigerd. Gebruik je medicijnen? Neem dan een recept of verklaring mee van jouw arts. Ook mag je dieetproducten en babyvoeding meenemen in je handbagage. Mocht je twijfelen over een apparaat of product? Klik dan hier voor een volledige lijst met wat jij niet mee mag nemen naar Amerika

Tot slot, een TSA-slot

Als laatste tip, vergeet niet een (Travel Sentry Approved) TSA-slot te kopen voor jouw bagage. Dit is een combinatieslot met een sleutelgat. De Amerikaanse douane kan dat slot open doen, zonder jouw slot open te breken. Dit doen zij, omdat de douane de bevoegdheid heeft om jouw in jouw bagage te kijken voor controle doeleinden. Een TSA-slot herken je aan het onderstaande logo.

Logo Travel sentry Travel_Sentry_Lock

Als je geen TSA-slot hebt en de Amerikaanse douane wil in jouw bagage kijken, dan mogen ze jouw slot openbreken. Je bagage belandt dan op de loopband met een kapot slot en zo wil je jouw droomvakantie niet beginnen.

 

Reisverzekering vergelijken

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Vergelijk en sluit af!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.