De 10 beste apps voor tijdens je reis

Je smartphone of tablet gaat met vrijwel elke reiziger mee op reis. Zo ben je altijd bereikbaar en heb je ook iets te doen als je je verveelt. Een spelletje spelen of lekker surfen op het internet. Maar ook tijdens je reis kun je verschillende apps raadplegen die handig zijn tijdens je vakantie. Reisverzekering.nl zet de handigste en leukste 10 reisapps voor je op een rijtje!

Goedkoopste tickets

1. Skyscanner1. Voor de goedkoopste reisjes gebruik je de Skyscanner app. Met deze app vind je razendsnel de goedkoopste vlucht naar je bestemming. Als je nog niet weet waar je naar toe wilt, maar je wilt een goedkope vlucht, dan kan je bij het aparte menu in de app goedkope vluchten vinden. De app geeft een overzicht van alle vluchten die verschillende maatschappijen aanbieden.

Geschikt voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: gratis.

SOS op Reis

2. SOS op reis2. Het kan iedereen tijdens een vakantie in het buitenland overkomen: je tas wordt gejat. Je creditcard, pinpas en paspoort zijn allemaal weg. Met de gratis app SOS op Reis kun je makkelijk de contactinformatie vinden voor plaatselijke alarmdiensten in ruim tweehonderd landen. Ook kun je met deze app onder andere je creditcard blokkeren en de locatie van de dichtstbijzijnde ambassade achterhalen.

Geschikt voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: gratis.

Camping gezocht

3. CampingApp3. Tijdens de kampeervakantie blijkt de geplande camping toch net wat verder weg te zijn.  Met de CampingApp vind je zo een nieuwe plek om te kamperen. Deze app bevat uitgebreide informatie over 7.800 Europese campings. Thuis kun je vast de campings in het gebied waarnaar je op vakantie gaat downloaden. Je hebt dan geen internetverbinding nodig wanneer je onderweg bent.

Geschikt voor: iPhone en Android. Prijs: gratis.

Altijd geld op zak

4. Op weg4. Tijdens je vakantie is het altijd handig om contant geld op zak te hebben. Op een marktje of terrasje is pinnen niet zo handig. Wanneer je portemonnee wel leeg is, is het wel zo fijn als je de dichtstbijzijnde pinautomaat snel kan vinden. De Op weg app brengt je snel naar de dichtstbijzijnde geldautomaat.

Geschikt voor: iPhone. Prijs: gratis.

Nooit verdwalen

5. CityMaps2Go5. Best logisch dat je de weg kwijt raakt in een onbekende stad in het buitenland. Met de CityMaps2Go app wordt het je makkelijker gemaakt. Voor deze app heb je geen internetverbinding nodig en dus is die heel geschikt voor in het buitenland. Je downloadt thuis de kaarten van de stad waar jij naar toe gaat. Op de bestemming zelf kan je de kaarten zonder internet raadplegen.

Geschikt voor: iPhone, iPad. Prijs € 1,59.

Vind de wifi

6. Wifi finder6. Allerlei leuke apps voor tijdens je reis zijn leuk, maar zonder wifi ben je nergens. Daarom is er de Wi-Fi finder
 app. Deze app zoekt alle wifi-hotspots op jouw vakantiebestemming. Zelfs zonder internet vindt deze app de hotspots tijdens jouw stedentrip.

Geschikt voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: Gratis

Pak je koffer in

7. Get packed7. Voor je op vakantie gaat moeten er thuis ook nog een aantal dingen gebeuren. Onder andere: je koffer inpakken. Voor veel mensen is dit een hele klus. De app Get Packed helpt je hierbij! Je geeft aan wat je vakantiebestemming is, wat je gaat doen en hoe lang je verblijft. De app maakt een lijstje met de spullen die je nodig hebt voor tijdens je reis.

Geschikt voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: 1,79 euro.

Slapen bij een verre buur als een goede vriend

8. airbnb8. Geen betaalbaar hotel te vinden voor je reisduur of alles volgeboekt? Met de Airbnb
 app kun je woningen van particulieren huren. Ook kun je je eigen woning voor een bepaalde periode aanbieden. Een accomodatie huren is nog nooit zo’n unieke ervaring geweest, want je kunt in woonboten, blokhutten of zelfs landhuizen verblijven. Elke accomodatie heeft een unieke inrichting, geheel naar de smaak van de eigenaar.

Geschikt voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: gratis.

Nooit meer verbranden

9. Zon wijzer9. Voor de vakantiegangers die de hele zomer op het strand liggen is deze app super handig! Met de app van NIVEA SUN, de Zon Wijzer, weet je waar je op moet letten tijdens het bakken op het strand. De app berekent jouw huidtype en geeft je een zonadvies met een handige timer waardoor je weet hoe lang je in de zon kunt blijven.

Geschikt voor: iPhone, iPad. Prijs: gratis.

Alle reisvragen beantwoord

10. Wereldwijzer reisforums10. Met ruim 200.000 reizigers is Wereldwijzer het grootste reisforum van Nederland. De Wereldwijzer Reisforums app geeft je toegang tot deze reizigers. Zij kunnen je helpen met allerlei reisgerelateerde vragen en je kunt er ook reisgenoten vinden. Ook kun je direct foto’s met hen delen via de app. Voor de app heb je wel internetverbinding nodig, dus deze kun je het best raadplegen als je verbonden bent met een wifi-netwerk of voordat je op reis gaat.

Geschikt voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: gratis.

Direct een reisverzekering voor jou

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Goedkope reisverzekeringen