Waarom de reisverzekering essentieel is voor een zorgeloze vakantie

Een vakantie of reis verzekeren doe je met een reisverzekering. Niet alleen ben je in het buitenland goed verzekerd als je medische hulp nodig hebt. Ook je persoonlijke bezittingen zijn verzekerd met een reisverzekering, als toerist ben je immers altijd een prooi voor het dievengilde. Dankzij een reisverzekering ben je verzekerd van een goed geregelde reis. Onvoorziene gebeurtenissen en andere ongemakken worden tenminste vergoed door je verzekeraar.

Kortlopende reisverzekeringen

Als je geen doorlopende reisverzekering hebt, kun je per reis een verzekering afsluiten. De verzekering loopt dan net zo lang als je reis duurt en is over het algemeen interessant voor iedereen die weinig reist. Bij diverse verzekeraars regel je een kortlopende reisverzekering zelfs nog op de dag van vertrek. De dekking en kosten hangen af van de reisbestemming. Doorgaans bieden verzekeraars reisverzekeringen met Europa-dekking voor bestemming in Europa. Een reisverzekering met werelddekking is geldig op alle bestemmingen buiten Europa.

Het ultieme gemak: de doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie dan is de doorlopende reisverzekering ideaal. Je betaalt een relatief laag vast bedrag per jaar en daarmee zijn al je reizen in Europa standaard verzekerd. Het maakt niet uit of je een weekendje weggaat, of een langere vakantie gepland hebt. Bij bepaalde verzekeraars zijn zelfs dagtrips verzekerd. Als er onverhoopt iets gebeurt tijdens een dagje pretpark kun je in dat geval ook aanspraak maken op je doorlopende reisverzekering.

Schade op vakantie goed verzekeren

Helaas overkomt het heel veel Nederlanders. Een fototoestel wordt gestolen, een horloge dat valt en beschadigt of bijvoorbeeld de caravan beschadigt door noodweer op de reisbestemming. In dat geval ben je blij dat je een reisverzekering afgesloten hebt. Dankzij die verzekering wordt de schade vergoed en loopt je vakantie niet uit op een financieel drama. Want eerlijk is eerlijk, het is al vervelend genoeg dat je van huis bent als dit soort omstandigheden zich voordoen. Je verzekeraar helpt je ook aan vervangend vervoer en allerlei andere praktische zaken.

Medische hulp in het buitenland

Je moet er niet aan denken dat je op vakantie ziek wordt en in het ziekenhuis terecht komt. Maar de kans bestaat natuurlijk wel. Gelukkig is ook medische hulp meeverzekerd in de reisverzekering. Als er iets gebeurt hoef je alleen contact op te nemen met de verzekeraar. Verzekeraars hebben contacten in alle landen. Ook vervoer van en naar het ziekenhuis is bij de meeste verzekeraars gewoon meeverzekerd.

Eigen risico

Meestal is er sprake van een eigen risico wanneer je iets claimt op je reisverzekering. Let voor het afsluiten van een reisverzekering daarom goed op het eigen risico. Bij sommige verzekeraars kun je het eigen risico bovendien afkopen.

 

Reisverzekering vergelijken

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Vergelijk en sluit af!