Je reisverzekering en kitesurfen, hoe zit dat?

Of jouw reisverzekering kitesurfen heeft opgenomen in de voorwaarden kun je opzoeken in de polis. De meeste reisverzekeraars hebben een speciale aanvullende polis voor gevaarlijke sporten. Hierin worden ongelukken bij risicovolle sporten als duiken, raften en ook kitesurfen gedekt. De dekking bij een ongeluk met kitesurfen gaat overigens verder dan alleen medische kosten. Ook schade aan je kites en ander materiaal is gedekt, zelfs als je spullen gehuurd hebt. Vraag voor je op vakantie gaat of je reisverzekering kitesurfen in de voorwaarden heeft staan, dan kun je met een gerust hart gaan kitesurfen.

Reisverzekering voor gevaarlijke sporten afsluiten

De kans is groot dat je voor kitesurfen bij jouw reisverzekering een aanvullend pakket nodig hebt. Voor je reisverzekering is kitesurfen een bovengemiddeld gevaarlijke sport. Ook al houd je je aan alle veiligheidsvoorschriften en doe je voorzichtig, de kans op blessures en medische kosten is vrij groot bij kitesurfen. Reisverzekeraars weten dat ook en nemen daarom het zekere voor het onzekere. De reisverzekering voor gevaarlijke sporten dekt wel alle mogelijke financiële schade bij kitesurf ongelukken. Een ongeluk is immers zo gebeurd.

Speciaal voor kitesurfers

Reisverzekeringen komen steeds weer met nieuwe producten en proberen op die manier mensen aan zich te binden. Zo ook kitesurfers, zij willen per slot van rekening ook goed verzekerd op vakantie. Als je een paar weken gaat kitesurfen aan het water, dan wil je dat alles goed geregeld is. Natuurlijk is het niet de bedoeling om in een ongeluk verzeild te raken, maar je weet maar nooit. Als je voor het kitesurfen een reisverzekering afsluit zijn overigens meestal ook andere varianten zoals snowkiten, kitebuggyen of zelfs windsurfen verzekerd. Je kunt dus alle kanten op met je reisverzekering voor kitesurfen!

Hoe sluit je zo’n verzekering af?

Wil je gaan kitesurfen en een goede verzekering afsluiten? Er zijn verschillende verzekeraars die een specifieke kitesurf reisverzekering aanbieden. Hiermee zijn alle reguliere zaken doorgaans gedekt. Vraag hier maar eens om bij je verzekeraar. Daarnaast kun je ook kiezen voor een standaard gevaarlijke sporten reisverzekering. Hierbij heb je een wat meer algemene reisverzekering voor gevaarlijke sporten. Via je reisverzekering achterhaal je wat de verschillen zijn. Kijk hierbij niet teveel naar de kosten, maar vooral naar de voorwaarden. Als er echt iets gebeurt tijdens het kitesurfen wil je liever gewoon goed verzekerd zijn in plaats van een beperkte dekking voor een lage prijs. We wensen je alvast heel veel kitesurfplezier op vakantie!

 

 

Reisverzekering online afsluiten

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Goedkope reisverzekeringen