Wat zijn buitengewone kosten?

Tijdens je vakantie kan er altijd iets onverwachts gebeuren. In 9 van de 10 gevallen brengen dat soort gebeurtenissen extra kosten met zich mee. Die kosten worden vergoed als in je reisverzekering buitengewone kosten zijn opgenomen. Staan ze er niet in, dan kun je je hiervoor vaak wel extra verzekeren door middel van een aanvulling op je reisverzekering. Als er echt iets onverwachts gebeurt tijdens je reis ben je blij dat je je kunt beroepen op buitengewone kosten. Anders zou je deze namelijk zelf moeten betalen.

Standaard dekking voor buitengewone kosten

In de meeste reisverzekeringen zijn buitengewone kosten standaard opgenomen. In je polis staat hierover meer informatie. De buitengewone kosten worden vergoed, maar dan wel als je alles volgens de regeltjes doet. Neem daarom bij calamiteiten contact op met je reisverzekeraar. Sla het nummer van de alarmcentrale desnoods op in je mobiele telefoon. Je hoeft niet te zoeken naar het telefoonnummer als je ze onverhoopt nodig hebt. Vaak helpen ze je direct door zaken voor je te regelen. Je hoeft meestal ook geen kosten voor te schieten.

Welke kosten vallen er onder buitengewone kosten?

Reisverzekeringen bestaan voor het grootste deel uit standaard zaken, maar de buitengewone kosten zijn er voor bijzondere gevallen en gebeurtenissen. Je bent door deze buitengewone kosten verzekerd voor de kosten van:

  • Langer verblijf
  • Overkomst en verblijf van een familielid/partner
  • Vervoer van een stoffelijk overschot bij overlijden
  • Opsporing en reddingsacties
  • Bijzonder vervoer bij ziekte

Eigenlijk gaat het om alle kosten die kunnen voorkomen in buitengewone situaties tijdens je reis of vakantie.

De voorwaarden voor buitengewone kosten

Reisverzekeringen zijn opgebouwd uit logische polisvoorwaarden. De voorwaarden voor buitengewone kosten zijn daarop geen uitzondering. Over het algemeen kun je stellen dat de kosten noodzakelijk en redelijk moeten zijn. Bij langer verblijf moet je dus uitgaan van een vergelijkbare locatie en een familielid dat overkomt hoeft niet business class te vliegen.

Neem contact op met de alarmcentrale bij een gebeurtenis

Of je kosten vergoed krijgt op basis van buitengewone kosten hangt af van de voorwaarden van je verzekeraar. Het slimst is om bij een buitengewone situatie contact op te nemen met je verzekeraar. De alarmcentrale van je reisverzekeraar helpt bovendien snel door zaken in gang te zetten voor je. Je weet zeker dat de rekening direct naar hen gaat, dus je hoeft ook niets voor te schieten. Als je meer informatie wilt over de buitengewone kosten in jouw reisverzekering kun je voor je vakantie natuurlijk ook contact opnemen met de verzekeraar.

 

 

Reisverzekering vergelijken

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk en sluit af!