Reisverzekering voor actieve vakantie

Kies jij er tijdens je vakantie liever voor om lekker actief bezig te zijn in plaats van te gaan liggen bakken op het strand? Bestemmingen zoals berggebieden, speciale fietsroutes en populaire zeilgebieden staan steeds vaker op het programma. Het risico dat je op je strandbedje in het zonnetje gewond raakt of op een andere manier in de problemen komt tijdens je vakantie is niet zo groot, maar een actieve vakantie zorgt voor veel meer risico’s.

Tijdens zo’n actieve vakantie is het dan ook erg belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht er dan onverhoopt iets voorvallen, dan weet je dat reisverzekering een groot deel van de kosten vergoedt. Natuurlijk is het afhankelijk van de activiteiten die je gaat doen op je vakantie, welke reisverzekering de juiste dekking biedt. Daarom gaan we hier wat dieper in op de specifieke situaties.

Wandelen in het berggebied

Voor de echte bergbeklimmers is een aanvullende verzekering voor gevaarlijke sporten bij je reisverzekering aan te raden. In een gewone reisverzekering zijn dit soort bergsporten niet altijd meeverzekerd.

Roekeloos gedrag is niet verzekerd

Wanneer je een aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten afsluit, ben je verzekerd tegen kosten voor hulpverlening en medische kosten als er iets misgaat tijdens de activiteit in de bergen. De meeste verzekeraars gaan er wel vanuit dat de reiziger de juiste veiligheidsmaatregelen heeft getroffen. Klimmen op plekken waar is aangegeven dat het hier niet veilig is, is dus niet zo slim. Dan bestaat de kans dat de verzekeraar niet uitkeert. Dit kun je teruglezen in de voorwaarden van je reisverzekering.

Verzekerd tijdens fietsvakantie

Ook bij een actieve vakantie zoals een fietsvakantie is het mogelijk om extra een dekking af te sluiten. Zo kun je bij veel verzekeraars je fiets vaak extra laten meeverzekeren. Dit kan vaak gedaan worden door de sportdekking uit te breiden bij jouw reisverzekering.

Verzekerd op het water

Een actieve vakantie kan natuurlijk ook plaatsvinden op het water met een zeil- of motorboot. Verschillende reisverzekeraars bieden een reisverzekering aan speciaal voor watersporters. Dan ben je verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden op het water. Bij andere verzekeraars valt de dekking van de watersport onder een aanvullende dekking. Vaak onder ‘gevaarlijke sporten’. De reisverzekeraar dekt dan de eventuele kosten voor reparatie van de boot, vervangend vervoer en verblijf, vergoeding voor schade, ongevallen en medische kosten.

Lees hier meer over: reisverzekering voor boten

Wanneer je op je actieve vakantie wildwatersporten gaat beoefenen, stel je weer heel andere eisen aan je reisverzekering. Het gaat dan om de dekking van extreme sporten, zoals raften of waterskiën.

Lees hier meer over: reisverzekering voor wildwatersporten

Verzekerd op survivaltocht

Andere mensen gaan liever op survivaltocht tijdens hun vakantie. Ook dan is het belangrijk dat je bewust kiest voor een reisverzekering met de juiste dekking. Tijdens een survivalvakantie loop je extra risico, dus is het verstandig om je verzekeringszaken goed te regelen. Mocht er wat voorvallen, dan ben je in elk geval zeker dat je kunt rekenen op je reisverzekering.

Lees hier meer over: reisverzekering voor survivallen