Reisverzekering voor wildwatersport

De zee, een meer of rivier in de buurt en jij bent tevreden. Een van de hoofdzaken waar jij je vakantie op uitzoekt is de aanwezigheid van water. Bij voorkeur moet dit water alle kanten opspatten, schuimen en de stenen onder zich laten slijten. Het liefst op zo’n manier dat jij tegen de golven moet vechten en ze vervolgens het liefst trotseert.  Wildwatersport is niet voor iedereen weggelegd, maar jij kan niet genoeg krijgen van dat raften, waterskiën of zeilen op open zee.

Extreme sporten

Wildwatersport wordt vaak onder de extreme sporten geplaatst. Je moet daadwerkelijk veel ervaring hebben met deze sporten wil je ze op jezelf kunnen beoefenen. Zonder ervaring met je zeilboot de open zee op of met een raft de rivieren in de bergen trotseren is niet zonder gevaar. Zorg er daarom voor dat je voldoende voorbereid bent en schakel de hulp van een gids in die je kan helpen. Voordeel hiervan is dat een gids vaak op de hoogte is van de mooiste plekken en uitzichten, zowel in Nederland als in het buitenland. Toch kan ook de hulp van een gids niet altijd alles goed doen laten gaan. Bij gevaarlijke en extreme sporten zoals wildwatersporten schuilt gevaar in een klein hoekje en kan er, met of zonder gids, altijd iets mis gaan.

Verzeker je wildwatersport vakantie

Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent wanneer je weet dat je extremere watersporten op vakantie wil gaan beoefenen. Om hier zeker van te zijn is het mogelijk om bij diverse verzekeraars en specialistische verzekeraars een speciale reisverzekering voor gevaarlijke sporten af te sluiten. Binnen deze speciale verzekering worden naast extremere watersporten ook andere gevaarlijke sporten verzekerd. Meer informatie over welke sporten hier binnen vallen, vind je terug in de polisvoorwaarden van de desbetreffende verzekering. Bij een doorlopende reisverzekering is het mogelijk om een aanvullende reisverzekering erbij te nemen met betrekking tot extreme en gevaarlijke sporten. Welke kosten er precies gedekt worden, verschilt per verzekeraar en verzekering. Het is een logische gedachte dat je hierbij het liefst zo weinig mogelijk wil betalen. Toch moet je hier voor opletten, meestal geldt hierbij namelijk dat hoe minder je betaalt, hoe minder de verzekering dekkend is voor de eventuele extra kosten die je maakt. Het is een goed idee om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je er zeker van kan zijn dat de verzekering die je bij jouw vakantie past.

Geen wildwatersportverzekering nodig

Wanneer je op vakantie enkel gaat surfen, kanoën, zwemmen of recreatief duiken, is een reisverzekering voor extreme en gevaarlijke (water-)sporten niet nodig. Deze sporten vallen in de meeste gevallen gewoon binnen de reguliere reisverzekering. Recreatief duiken wordt door veel verzekeraars pas als een gevaarlijke sport gezien wanneer duikers meer dan 40 meter de diepte in gaan. Hiervoor kan ook een aanvullende verzekering voor duiken afgesloten worden naast de reguliere reisverzekering.