Reisverzekering voor ouderen

Ouderen zien reisverzekeringen anders dan jongeren. Voor 50-plussers is het vergoeden van medische kosten vaak niet specifiek genoeg. Ze willen weten hoe het zit met fysiotherapie of medicijnen, ook buiten het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Kortom, een reisverzekering voor ouderen moet meer toegespitst zijn op de behoeften van de leeftijdsgroep. Een ogenschijnlijk eenvoudige val kan voor oudere Nederlanders namelijk veel grotere gevolgen hebben, zeker op vakantie.

Bereken jouw premie

1 Vergelijk reisverzekeringen
2 Ga naar de aanbieder
3 Verzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Ouderen stellen andere eisen

Reisverzekeraars houden weinig rekening met ouderen

Reisverzekeringen zijn vrijwel allemaal gebaseerd op standaarden die niet meer van deze tijd zijn. Voor ouderen zijn reisverzekeringen vaak te beperkt en weinig verzekeraars lijken in dat gat te duiken. Zeker gezien de vergrijzing in Nederland is er een duidelijk opkomende markt. Gepensioneerden gaan vaker op reis, ouderen in het algemeen natuurlijk ook. In theorie zouden reisverzekeringen voor ouderen gretig aftrek moeten vinden. De behoeftes van ouderen, grofweg iedereen boven de 50, zijn anders en daar zou een reisverzekering op aangepast moeten worden.

Geen wintersport of gevaarlijke sporten

Als ouderen reisverzekeringen afsluiten, kiezen ze vrijwel nooit voor aanvullende pakketten om wintersport of gevaarlijke sporten mee te verzekeren. Aan de andere kant kiezen ze meestal wel voor het vergoeden van geneeskundige kosten en autopech. Ook een goede annuleringsverzekering hoort er bij voor veel ouderen. Reisverzekering is één, maar voor de reis kan er altijd iets gebeuren waardoor de vakantie afgeblazen wordt. Of eerder beëindigd dan gepland natuurlijk.

Niet meer risico, wel meer behoeften

In principe lopen ouderen weinig risico op vakantie, de meeste ouderen wagen zich niet aan gevaarlijke sporten. De meeste ouderen kiezen ervoor om vakantie relatief rustig door te brengen. Ouderen lopen daarom niet meer risico dan andere bevolkingsgroepen. Als er onverhoopt toch iets gebeurt kunnen de gevolgen wel ingrijpender zijn. De oudere die valt kan daardoor bijvoorbeeld langdurig klachten krijgen, terwijl deze bij jongere Nederlanders sneller over zijn. De behoeften van ouderen voor reisverzekeringen zijn daarom goed te verklaren. Nu nog een reisverzekeraar die zich deze wensen ter harte neemt.

De beste reisverzekering voor ouderen vinden

Voor een goede reisverzekering hebben ook ouderen meerdere opties. Reisverzekering.nl heeft bijvoorbeeld een prettige vergelijker waarmee je snel een reisverzekering vindt. Voor je op zoek gaat is het verstandig om voor jezelf een lijstje te maken met wensen. Wat moet er zeker verzekerd zijn, wat is minder belangrijk en wat heb je niet nodig? Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen.

Reisverzekering vergelijken