Wintersportverzekering

Met je hoofd bij de piste maak jij alvast een checklist met spullen die je mee gaat nemen op vakantie. Dan is een reisverzekering niet iets waar je meteen aan denkt. Al is dit wel van groot belang! Want aan een kortlopende of doorlopende reisverzekering alleen is vaak niet genoeg. Een wintersportverzekering afsluiten kan dan handig zijn.

Bereken jouw premie

1 Vergelijk reisverzekeringen
2 Ga naar de aanbieder
3 Verzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Waarom is er een reisverzekering voor wintersport?

Als jij tijdens jouw wintersport een ongeluk krijgt en behandelt moet worden dan wordt je niet altijd naar het ziekenhuis gebracht. In sommige gevallen word je naar een kliniek gebracht. Bij zo’n kliniek zijn de behandelingskosten hoger dan in Nederland. Dat is nadelig, want jouw basisverzekering vergoedt alleen tot de Nederlandse kosten. De kosten die dan overblijven moet jij zelf betalen. Om dat soort gevallen te voorkomen heb je een reisverzekering voor jouw wintersport, want die dekt alle behandelingskosten.

Wat valt er nog meer onder een wintersportverzekering?

Naast de behandelingskosten vallen er over het algemeen meer dekkingen onder een wintersportverzekering, namelijk:

  • Repatriëring (klik hier voor meer informatie over repatriëring)
  • Gehuurde skiuitrusting is verzekerd
  • Jouw skiuitrusting valt onder bagagedekking, dus jouw uitrusting is verzekerd tot een maximaal bedrag
  • Vervoer om na een ongeluk van de piste af te komen
  • Vergoeding bij extra verblijfs-of reiskosten hebt door een ongeval
  • Reddingsactie op de piste

Let op! Reisverzekeringen verschillen met elkaar. Het kan dus zijn dat de ene reisverzekeraar gehuurde skiuitrusting niet verzekerd, maar de andere reisverzekeraar weer wel. Wil jij niet voor verrassingen komen te staan? Lees dan goed de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door!

Een aanvullende dekking op je reisverzekering

Een wintersportverzekering is een aanvullende dekking op jouw reisverzekering. Dat houdt in dat je geen nieuwe reisverzekering hoeft af te sluiten naast jouw huidige reisverzekering. Je betaalt dan wel een iets hogere premie. Alleen zijn die extra kosten een schijntje vergeleken met de kosten die moet betalen als er een ongeluk gebeurt tijdens jouw wintersportvakantie. Klik hier om  verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat jij voordelig op wintersport gaat.

Reisverzekering vergelijken