Reisverzekering voor jongeren

Tot je 27ste kun je bijgeschreven staan op de reisverzekering van je ouders. Maar omdat ze nu eenmaal zelfstandiger worden sluiten veel jongeren reisverzekeringen af ruim voordat ze 28 worden. Zeker als je zonder je ouders op vakantie gaat is een reisverzekering voor jongeren ideaal. Dankzij je reisverzekering zijn medische kosten in het buitenland gedekt. Bij een ongeluk hoef je niet bang te zijn voor een hoge rekening. Ook je bagage wordt vergoed bij verlies, schade of diefstal. Het zal je maar gebeuren dat je op reis moet zonder bagage…

Bereken jouw premie

1 Vergelijk reisverzekeringen
2 Ga naar de aanbieder
3 Verzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Jongeren reisverzekering

Op 2 manieren afsluiten

Als jongeren kun je op 2 manieren een reisverzekering afsluiten. Je staat op de polis van een ouder bijgeschreven of je sluit zelf een reisverzekering af. Omdat je waarschijnlijk andere behoeftes hebt dan je ouders, raden we je aan om je eigen reisverzekering af te sluiten. Als jij bijvoorbeeld wilt gaan surfen of een andere gevaarlijke sport wilt beoefenen is het slim om een aanvullend polis voor gevaarlijke sporten af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd bij een ongeval en is ook schade aan je uitrusting verzekerd, zelfs wanneer je die huurt op je vakantiebestemming.

Onder de 18 niet zelf een reisverzekering afsluiten

Jongeren onder de 18 kunnen hun eigen reisverzekering hebben, maar hem niet zelf afsluiten. Je ouders kunnen dit wel voor je doen. Ben jij dus jonger dan 18 en wil je je eigen reisverzekering afsluiten? Laat je ouders dan contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij en dit voor je doen. De reisverzekering staat dan op jouw naam, maar je ouders betalen de premie. Ook aanvullende pakketten of premies sluit je op deze manier af. Zo ga je goed verzekerd op vakantie als jongere.

Ook voor jongeren zijn reisverzekeringen doorlopend of kortlopend

Zoals alle reisverzekeringen hebben jongeren ook de keuze uit kortlopende of doorlopende reisverzekeringen. De kortlopende reisverzekering duurt even lang als je reis. Als je terug bent van vakantie is je reisverzekering afgelopen. Dit is vooral interessant als je maximaal 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Als je vaker op reis gaat heb je meer aan een doorlopende reisverzekering. Jongeren die er regelmatig op uit trekken hebben daarmee een goedkopere verzekering en hoeven niet voor elke reis apart iets te regelen. Je bent gewoon een jaar lang verzekerd voor medische kosten, schade aan je bagage en nog veel meer. In de voorwaarden van je reisverzekering staat precies wat er allemaal verzekerd is.

Reisverzekering vergelijken