Reisverzekering voor survivallen

Schuifelend op een smalle richel leun bij iedere stap met je rechterhand tegen een bergwand. Wanneer je voorzichtig je hoofd naar links draait, kijk je in een diepe afgrond en begint je maag een beetje te draaien. Voordat de zon onder gaat moet je samen met de gids boven zijn, anders moeten jullie in het donker je tent opzetten en het kampvuur maken. Survivallen is niet iets voor de gewone man, je moet sterk in je schoenen staan en je psychische en fysieke grenzen willen verleggen.

Opzoek naar extremen

Jaarlijks worden er door verschillende reisbureaus over de gehele wereld survivalvakanties georganiseerd. Hierbij moet je niet terugdeinzen voor een aantal bruine beren in de wildernis. Ook kan het zijn dat je een paar weken geen warme douche tot je beschikking hebt, weinig tot geen comfort hebt en kilometers per dag moet sjouwen door modder, rivieren en over bergen. Zo worden er door verschillende reisbureaus rendiertrekken aangeboden op de Noordpool, waarbij je de inheemse Saami helpt op de toendra de grote dierenkuddes van winterse naar de zomerse graaslanden te brengen. Met de letterlijk ijzingwekkende temperaturen van twintig graden onder nul in combinatie met slapen in de buitenlucht ben je letterlijk overgeleverd aan de weerbarstige natuur op onze Noordpool. Daarnaast deinzen de echte survivallers niet terug voor een sprong uit een vliegtuig boven de Mount Everest. Op niet minder dan 8.800 meter maak je een vrije val uit een vliegtuig om vervolgens je voeten veilig op de besneeuwde gronden van de hoogste berg op aarde te zetten. Natuurlijk is het dan wel de bedoeling om vanaf de top weer door middel van de eigen benen het zeeniveau te bereiken. Met een survivaltocht ben je opzoek naar jezelf, maar ook opzoek naar extremen.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Natuurlijk loopt niet elke survivalvakantie op de manier af zoals jij dat graag zou willen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en al helemaal wanneer je op de top van de Mount Everest staat, of met enkel een kompas in je bezit een deel van de uitgestorven zandvlaktes van de Sahara probeert over te steken. Ondanks dat je de trip misschien overleeft, kan je nog wel je been breken of verwondingen oplopen tijdens je survivaltocht. Om deze reden is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op de tocht waar jij jarenlang voor hebt gespaard en naar hebt uitgekeken.

Reguliere reisverzekering dekt geen survivalvakantie

Belangrijk om te weten is dat een normale reisverzekering niet voldoende is om de kosten te dekken van de extra risico’s die jij loopt tijdens een survivalvakantie. Om die reden bestaan er speciale reisverzekeringen voor mensen die houden van outdoor- en avontuurlijke vakanties. Deze survivalverzekering is een speciale reisverzekering voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Bij de meeste van deze verzekeringen ben je dan verzekerd voor SOS-kosten, reddingskosten, ongevallendekking, ziektekosten en aanspraakelijkheidsdekking. Deze verzekering geeft dus dekking op gebieden waar de normale reisverzekering tekort schiet.

Survivalreisverzekering: op alles voorbereid

Een survivalverzekering is af te sluiten bij specialistische verzekeraars. Het is hierbij wel nodig eerst goed de premie en voorwaardes te checken en niet alleen de lage premies te bekijken. Voor een goedkope survivalverzekering betaal je weliswaar minder, maar hierbij heb je een grotere kans op een beperkte vergoeding en minder goede voorwaarden. Een goedkope premie geeft geen garantie voor een volledige en juiste verzekering. Daarnaast is het handig verschillende survivalverzekeringen met elkaar te vergelijken zodat je niet een verzekering kiest die overlapt met je reguliere reisverzekering.