Een reisverzekering voor je zakenreis, moet dat eigenlijk?

Als je op zakenreis gaat is een reisverzekering erg handig, maar nog altijd niet verplicht. Of je gewone particuliere reisverzekering zakenreizen dekt is nog maar de vraag. Meestal namelijk niet, reisverzekeraars zien een groot verschil tussen vakantie en zakenreizen. Reisverzekeringen zijn bovendien normaal gesproken toegespitst op alledaagse zaken, terwijl er bij een zakenreis ook zakelijke financiële risico’s kunnen komen kijken. Daar houdt de reisverzekering voor zakenreizen rekening mee. Een reisverzekering voor zakenreizen kun je individueel afsluiten maar ook collectief. In het laatste geval is het hele bedrijf verzekerd.

Zakelijke belangen en financiële risico’s

Een ongeluk op zakenreis kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Niet alleen ben jij even uit de running, ook financieel kan het niet doorgaan van een zakenreis grote gevolgen hebben. De zakenreis heeft bovendien vrijwel altijd als doel om op langere termijn samenwerkingen aan te gaan. De gevolgen van een ongeluk kunnen desastreus zijn voor je bedrijf. Daarom is een reisverzekering voor de zakenreis anders dan een standaard reisverzekering. De risico’s zijn groter en vereisen dan ook een ander soort reisverzekering. Zakenreisverzekeringen zijn overigens ook compleet met medische zorg en alle andere standaardzaken uit particuliere reisverzekeringen.

Uitgebreide dekking voor apparatuur

Ga jij op zakenreis? Waarschijnlijk heb je een laptop en een smartphone bij je. Je hebt ze nodig om je werk te kunnen doen en om in contact te blijven met je hoofdkantoor en het thuisfront. Die apparatuur is ook verzekerd, net als je tablet, printer of andere apparatuur. Als iets gestolen wordt keert de verzekering overigens alleen uit als je de apparatuur bij je had of wanneer deze in de kluis van je hotel lagen. Niet als je je laptop op je hotelkamer laat liggen. Aan de extra dekking voor apparatuur zitten dus wel degelijk voorwaarden, ook als je een reisverzekering voor op zakenreis hebt afgesloten.

Individueel of collectief

Er zijn voor zakenreizen talloze reisverzekeringen. Je kunt een individuele reisverzekering afsluiten, maar ook een collectieve. In het laatste geval geldt deze voor alle medewerkers van het bedrijf. Afhankelijk van het aantal medewerkers kan dit een voordelige oplossing zijn. Daarnaast kun je specifieke zakenreizen verzekeren door de kortlopende reisverzekering. Ook een doorlopende verzekering voor zakenreizen behoort tot de mogelijkheden. Je hoeft dan niet elke zakenreis apart te verzekeren. Bij een doorlopende reisverzekering kun je ook een collega tijdelijk voor 1 reis meeverzekeren. Reisverzekeraars hebben echt allerlei mogelijkheden voor zakelijke reizigers.

 

Reisverzekering vergelijken

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk en sluit af!