Reisverzekering voor studenten

Verschillende verzekeraars bieden reisverzekeringen voor studenten aan. Deze reisverzekeringen zijn speciaal aangepast op de behoeften van studenten. Bovendien zijn ze vaak iets goedkoper dan de reguliere reisverzekering. Studenten hebben de keuzen uit kortlopende en doorlopende reisverzekeringen. Op deze pagina geven we je graag een aantal tips waarop je moet letten bij het uitzoeken van een studenten reisverzekering.

Bereken jouw premie

1 Vergelijk reisverzekeringen
2 Ga naar de aanbieder
3 Verzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Tips bij het afsluiten

  • De polisvoorwaarden zijn het belangrijkst

Bepaal eerst wat je allemaal verzekerd wilt hebben en hoeveel je bagage bijvoorbeeld waard is. Bekijk de voorwaarden van de reisverzekering die je op het oog hebt er goed op na. Reisverzekeringen vergoeden bagage meestal tot een maximumbedrag. Als je van plan bent om een dure camera mee te nemen loop je onnodig risico. Stel dat je camera beschadigd raakt of gestolen wordt, dan wordt hij namelijk maar voor een deel vergoed.

  • Het dekkingsgebied bepalen

Hij wordt vaak vergeten, maar het dekkingsgebied van je studenten reisverzekering bepaalt voor een groot deel de prijs. Als je niet buiten Europa reist heb je geen werelddekking nodig. Daarmee bespaar je op de kosten. Je bent echt goedkoop uit als je alleen voor dekking in Nederland kiest. Je reisverzekering voor studenten is dan écht goedkoop. In het buitenland ben je dan alleen niet verzekerd via de reisverzekering.

  • Heb je genoeg aan basisdekking of wil je aanvullende dekking?

Met basisdekking worden medische kosten en je bagage vergoed. Voor de meeste studenten is dat ruim voldoende. Beoefen je gevaarlijke sporten of wil je ook op wintersport? Dan is aanvullende dekking belangrijk. Voor een kleine meerprijs worden ook eventuele medische kosten bij dergelijke situaties meeverzekerd in je studenten reisverzekering. Ook handig is dat je sportuitrusting verzekerd is via de aanvullende polis. Het maakt niet uit of je deze zelf hebt en hem huurt.

  • Aankoopbonnen bewaren

Neem je bepaalde waardevolle spullen mee op vakantie? Bewaar dan altijd de aankoopbon. Hopelijk overkomt het je niet, maar als je dure spullen kwijtraakt vraagt je reisverzekeraar vrijwel altijd om aankoopbewijzen. Zonder bonnetje kun je fluiten naar je geld en moet je zelf een nieuwe camera of mobiele telefoon kopen. Zonde van je geld!

  • Doe aangifte van diefstal

Nog zoiets: aangifte doen bij diefstal. Pas goed op je spullen, maar als ze toch gestolen worden, doe dan direct aangifte bij de plaatselijke politie. Je krijgt altijd een bewijs van aangifte mee, dat je vaak nodig hebt bij je verzekeraar. Naast aankoopbonnen vraagt je reisverzekering ook om dit bewijs.

Geniet van je vakantie!

Met je studenten reisverzekering ben je goed verzekerd en klaar om op reis te gaan. We hopen dat je geniet van je vakantie!

Reisverzekering vergelijken