Zakelijke reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is niet per definitie geschikt voor zakenreizen. Reisverzekeringen voor zakenreizen zijn namelijk toegespitst op reizen naar zakenrelaties, beurzen of congressen. Ook zijn werkzaamheden in het buitenland veelal meeverzekerd. Het financiële belang bij een zakenreis is veel groter dan bij je persoonlijke vakantie. De risico’s zijn wat groter, daarom is het slim om een zakelijke reisverzekering af te sluiten als je regelmatig op zakenreis gaat.

Bereken jouw premie

1 Vergelijk reisverzekeringen
2 Ga naar de aanbieder
3 Verzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Je doorlopende reisverzekering uitbreiden

Sommige verzekeraars bieden een extra service bij doorlopende reisverzekeringen. Voor een meerprijs verzeker je zakenreizen mee in de doorlopende reisverzekering. Voorzichtigheid is wel geboden, want of de extra dekking interessant is hangt sterk af van de polisvoorwaarden. Lees deze dus altijd goed door! Twijfel je? Neem dan contact op met je verzekeraar of sluit direct een zakelijke reisverzekering af. De laatste kun je bovendien ook op de zaak afsluiten, zodat de kosten ook zakelijk gedragen worden. Je zakenreis begint pas goed als je goed verzekerd bent.

Doorlopend of kortlopend?

Een zakelijke reisverzekering kan een aanvullend pakket zijn op je doorlopende reisverzekering. Je kunt er echter ook voor kiezen om elke zakenreis apart te verzekeren. Verschillende verzekeraars bieden hiervoor prima opties. Het is natuurlijk iets meer werk, maar je betaalt nooit teveel. Elke zakelijke reisverzekering loopt namelijk precies zo lang als je zakenreis duurt. Bij de doorlopende zakelijke reisverzekering hoef je wat minder te regelen. Je hoef niet meer naar je verzekering om te kijken en kunt gerust een aantal keer op zakenreis per jaar. Het omgekeerde is ook mogelijk; een zakenreisverzekering waarbij privé-reizen zijn inbegrepen.

Stel je komt er op het laatste moment achter dat je eigenlijk zonder verzekering op zakenreis gaat, kun je gelukkig nog een kortlopende reisverzekering afsluiten. Je moet hierbij wel goed opletten dat ook alles gedekt wordt wat jij wil.

Bij enkele verzekeringen is het mogelijk extra personen bij te verzekeren. Maar niet alleen collega’s kun je hierbij verzekeren, ook je eigen partner.

Werkzaamheden in het buitenland

Tijdens je zakenreis kun je tijdens het reizen zelf ook werken. Als je onderweg bent kun je allerlei werkzaamheden verrichten die anders maar blijven liggen. Maar dat brengt ook een risico met zich mee. Wanneer je bijvoorbeeld risicovolle werkzaamheden moet verrichten is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Want als er wat gebeurt wil je natuurlijk niet met een hoop onnodige kosten komen te zitten. Dankzij je zakelijke reisverzekering is je zakenreis ook verzekerd, aangepast op de specifieke behoeften die je bij zo’n soort reis hebt.

Ook een zakelijke reisverzekering bij vrijwilligerswerk in het buitenland

Ga je vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Ook dan heb je baat bij een zakelijke reisverzekering. Dit geldt ook voor een studiereis of stage in het buitenland. Deze vallen ook niet onder de normale reisverzekeringen.

Bij vrijwilligerswerk, een studiereis of stage voer je  werk uit, ook al is dat in principe niet betaald. Er is immers net zo veel risico op schade of medische kosten. Bijkomend voordeel is dat je laptop, tablet of smartphone bij de zakelijke reisverzekering meestal ook gewoon meeverzekerd zijn. Met de zakenreisverzekering kun je bovendien je bagage hoger verzekeren, omdat hier vaak belangrijke apparatuur en documenten bij zitten.

Aandachtspunten

Bij het afsluiten van een zakelijke verzekering bestaan er wel aandachtspunten waar goed op gelet moet worden. Het is natuurlijk fijn dat je laptop, tablet en al deze bezittingen verzekerd worden, omdat zij te maken hebben met jouw werk. Maar let wel op; De apparatuur wordt alleen vergoed als het daadwerkelijk gestolen is wanneer je het bij je had, of wanneer het opgeborgen in een kluis heeft gezeten. Je moet dus aan kunnen tonen dat je er zelf uiterst voorzichtig mee om bent gegaan. Daarom een tip; zorg dat je je laptop sowieso als handbagage meeneemt, deze heeft dan al minder kans om schade op te lopen omdat je hem bij je draagt. Ook is het verstandig om de laptop (of andere waardevolle verzekerde spullen) in een onopvallende tas te dragen, waardoor het risico om bestolen te worden kleiner is.

Om terug te komen op het afsluiten van de verzekering, is het ook belangrijk dat je let op de voorwaarden van de verzekering. Dit is natuurlijk bij elke maatschappij anders, maar bij sommige verzekeringen moet je bijvoorbeeld een minimum aantal dagen op reis zijn.

De belangrijkste tip die wij je kunnen meegeven is: zoek, vergelijk en weet vooral zelf goed wat jij belangrijk vindt.

Reisverzekering vergelijken