Extreme sporten op vakantie

Gepost op door in de categorie Reisverzekering, Tips

Ben jij een avontuurlijk type en houd je ervan om tijdens je vakantie de spanning op te zoeken door deel te nemen aan extreme sporten? Of het nou om duiken, een wilde rit in een bananenboot of een middagje raften gaat: het is verstandig om je hier goed voor te verzekeren. Zo kun je de adrenalinekick ervaren zonder na te denken of je goed verzekerd bent of niet. Dit kun je doen door een reisverzekering af te sluiten. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat niet alle extreme sporten onder de basisdekking vallen. Dit betekent dus dat je bij sommige reisverzekeraars eventueel een aanvullende verzekering moet afsluiten om goed verzekerd te zijn tijdens het beoefenen van een extreme sport op vakantie.

Wat valt er onder extreme sporten?

Volgens reisverzekeraars zijn er een aantal sporten die als extreem worden gezien. Hieronder worden een aantal voorbeelden weergegeven van extreme sporten op vakantie:

  • Raften
  • Bungeejumpen
  • Paragliden
  • Abseilen
  • Bergbeklimmen
  • Diepzeeduiken

Het verschilt echter per reisverzekeraar wat als ‘extreem’ gezien wordt. Daarom is het verstandig om goed op de polisvoorwaarden letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Wintersport

Sommige activiteiten die onder wintersport vallen, worden ook gezien als extreme sporten. Denk hierbij vooral aan de extreme activiteiten, zoals off-piste skiën. Wanneer je van plan bent om op wintersportvakantie te gaan, zou je het beste een wintersportverzekering af kunnen sluiten. Mocht je deel willen nemen aan extreme wintersportactiviteiten: overleg dan met je verzekeraar of deze binnen de basisdekking vallen.

Extreme sporten op vakantie meeverzekeren?

In het geval dat de extreme sporten niet binnen de basisdekking van jouw reisverzekering vallen, is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen mogelijke schade die je op zou kunnen lopen tijdens het beoefenen van een extreme sport.

Kijk voor het afsluiten van een reisverzekering op ons vergelijkingsplatform en kom tot de beste reisverzekering voor jouw vakantie!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.