ANWB reisverzekering

Basisprijs€ 1,48
Maandbedrag€ 1,48

De Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond werd in 1883 opgericht onder de naam Nederlandsche Vélocipèdisten-Bond. Twee jaar later werd de naam al veranderd in ANWB. Formeel heet de vereniging sinds 1905 De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond.

ANWB zet zich in voor de belangenbehartiging van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Tevens streeft ANWB ernaar een bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.

Het is bij ANWB mogelijk om een doorlopende of kortlopende reisverzekering af te sluiten. Naast het basispakket zijn er ook aanvullende verzekeringen beschikbaar.

U kunt kiezen voor een compleet of compact pakket. Een compact pakket bevat lagere vergoedingen en er is minder keuze uit aanvullende verzekeringen.

Basispakket van een doorlopende reisverzekering

Binnen Europa bent je standaard verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan jouw verblijf (hotel of appartement).

U bent in alle Europese landen verzekerd. Daarnaast bent je verzekerd in Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden en alle niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

De ANWB is 24 uur per dag bereikbaar voor hulpverlening, om vervangend vervoer te regelen, om advies te geven of voor het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens een terugreis.

Je bent verzekerd voor onvoorziene kosten zoals bijvoorbeeld extra reis- of verblijfskosten wanneer je in het ziekenhuis belandt of eerder naar huis moet terugkeren. Maar ook ben je verzekerd voor de gevolgen van calamiteiten zoals terrorisme en natuurramp.

Aanvullende verzekeringen doorlopende reisverzekeringen

Bagage

Bij de aanvullende verzekering keert de ANWB gemaakte kosten uit voor schade of diefstal aan jouw bagage. Bij het extra pakket vergoedt ANWB maximaal €3.500,-. Het eigen risico bedraagt €0,- tot €50,-. Met de dekking ‘Geld’ en ‘Hobby-/sportuitrusting’ kun je jouw spullen extra verzekeren.

Medische kosten

Deze verzekering geldt voor medische kosten die niet door jouw zorgverzekering worden vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kostprijs in Nederland. Medische kosten voor jouw huisdier vallen binnen deze verzekering. Bij een aanvullende reisverzekering worden deze kosten tot €150,- vergoed.

Wintersport

Eventuele schade, onvoorziene uitgaven of diefstal van jouw uitrusting is hierbij verzekerd. Onvoorziene kosten worden ook vergoed, zoals een gipsvlucht, banaan of helikopter. Medische kosten vallen niet onder deze dekking, het is aan te raden de aanvullende verzekering medische kosten tevens af te sluiten.

Terrorisme en Natuurrampen

Bij deze dekking wordt mag je reis annuleren of omboeken bij een negatief reisadvies, besmettelijke ziekte, stakingen, terrorisme, natuurgeweld en politieke onrusten. De dekking zit niet standaard in de annuleringsverzekering. Deze sluit je apart af bij je reisverzekering.

Autohulp

Wanneer je al lid bent van Wegenwacht Europa hoef je zich niet apart te verzekeren voor autohulp.

Als jouw autopech krijgt tijdens de vakantie, regelt ANWB Autohulp de reparatie. Kan de auto niet binnen vier werkdagen worden gerepareerd, dan regelt ANWB dat jouw auto terug naar Nederland kan worden vervoerd.  Je kan ook kiezen voor Wegenwacht Europa, hierbij wordt jouw vervoer al na 48 uur verzorgd.

Annuleringsverzekering

Als je jouw reis voor aanvang of tussentijds moet afbreken, wordt het deel van de reis dat je misloopt of heeft gelopen vergoed. Concert- en theaterkaartjes zijn meeverzekerd. Het maximaal verzekerd bedrag is €1.500,- per verzekerde per reis en €6.000,- per verzekering per reis. Je kan ook kiezen voor een verhoogd bedrag (tot maximaal €3.000,- vergoeding) of een luxe dekking, dan worden tevens de dagen die je al genoten heeft vergoed (tot maximaal €1.500,- of €3.000,-).

* de aangegeven premies zijn bedragen per maand.

Direct online afsluiten