Waarom een aansprakelijkheidsverzekering handig is tijdens je vakantie

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Wanneer je in een huurhuis woont of vaak met andermans spullen te maken hebt, is het goed om een verzekering te nemen die je te hulp schiet in geval van schade. Je kent jezelf en weet misschien dat je dat af en toe wel nodig gaat hebben.

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade die je per ongeluk aan andermans eigendom toebrengt. Misschien heb je per ongeluk een muur van je woonhuis beschadigt of je kind schopt een bal die de ruit van je buurman inbreekt. Onvoorziene schade die jij gelukkig niet uit eigen zak hoeft te betalen. Zo een verzekering kan goed van pas komen wanneer je op vakantie gaat, nietwaar?

Je huurt een mooi vakantiehuisje voor enkele weken en plotseling veroorzaak je schade waar de huurder niet zo blij mee zal zijn. Gelukkig heb je je aansprakelijkheidsverzekering die alles voor elkaar gaat krijgen. Je zult misschien wel denken dat een reisverzekering al genoeg zou zijn om dit te dekken, maar uiteindelijk is die dekking alleen niet genoeg. Misschien ben je op het strand aan het spelen en breek je per ongeluk iemands mobiele telefoon of misschien zelfs iets dat duurder is. Dan zal een reisverzekering je niet kunnen helpen.

Als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, ben je in de meeste gevallen ook gewoon in het buitenland verzekerd. Deze verzekering biedt een ruime dekking. of de schade nou door jou, je familie of door je huisdier verzekerd wordt; alles wordt gedekt. Ook wanneer je een familievriend met je meeneemt en die per ongeluk schade veroorzaakt, zal die schade ook gedekt worden.

In sommige landen heb je bij sommige verzekeraars wel te maken met een maximale vergoeding. Dit gebeurt meestal bij landen zoals de VS en Canada. Dit komt omdat in deze landen met grote regelmaat miljoenenclaims worden ingediend. Toch krijg je een ruim bedrag waar je veel mee kan doen.

Een aansprakelijkheidsdekking is normaliter heel voordelig. Je betaalt meestal niet meer dan € 3,- per maand. Dat hangt ook af van de gewenste dekking. Je kunt diverse verzekeraars vergelijken om te zien bij welke je het voordeligst uitkomt.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.