Verzekerd op reis in Cuba, Rusland en Venezuela?

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Vakantie in Rusland, Cuba en Venezuela

Welk land ga jij binnenkort bezoeken? Zit je te denken om Old Havana in Cuba te bezoeken? Of bezoek je toch liever de Venezolaanse Angel Falls? Terwijl de Russische Sint-Petersburg ook heel aantrekkelijk klinkt. Deze drie landen zijn erg unieke en mooie bestemmingen, maar wat ze ook gemeen hebben, is dat een reisverzekering verplicht is in deze landen.

Reisverzekering In Cuba

Als jij ervoor kiest om naar Cuba te gaan moet je niet alleen denken aan een reisverzekering. In Cuba moet je ook een zorgverzekering hebben, maar een basiszorgverzekering is niet goed genoeg. Alleen wanneer jouw zorgverzekering een aanvullende dekking heeft voor medische kosten wereldwijd heeft, wordt die goed gekeurd. Mocht dat niet zo zijn, kan je altijd een aanvullende ziektekostenverzekering met medische dekking wereldwijd afsluiten. Daarnaast moet jouw reisverzekering goedgekeurd zijn door de Cubaanse overheid. De Cubaanse overheid heeft goedkeuring verleent aan de volgende reisverzekeraars: ANWB, Allianz Global Assistance, Eurocross, Ohra, SAS Alarm Service en SOS International.

Reisverzekering In Rusland

Kies je voor Rusland? Dan moet je naast jouw reisverzekering ook aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten. In Rusland doe je dat door een visum aan te vragen met een Engelstalige verklaring van jouw zorgverzekeraar. Daarin staat dat jouw verzekeraar zegt dat jij bent verzekerd voor medische kosten in Rusland. Je moet overigens die verklaring altijd bij de hand hebben wanneer in je Rusland bent.

Reisverzekering In Venezuela

Lijkt Venezuela jou een leuke bestemming? Let er dan op dat in Venezuela de reisverzekering anders in elkaar zit. Daar moet je verplicht een reisverzekering hebben die de medische kosten dekt voor minstens €30.000,-. Het houdt daar niet bij op. Jouw bagage moet ook gedekt zijn voor ten minste €750,-. Dat is tegen verlies, diefstal of beschadiging. Het is zeker niet overbodig om ook een Engelstalige verklaring mee te nemen van jouw verzekeraar.

Check jouw reisverzekering

Als tip geven wij jou mee om toch nog even te checken bij jouw verzekeraar of jij goed genoeg verzekerd bent. Mocht je nog geen reisverzekering hebben, vergelijk dan op onze website verschillende reisverzekeraars. Zo dans jij met een gerust hart de salsa in Havanna!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.