Reisverzekering: Diefstal of verlies tijdens vakantie

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Als je op vakantie gaat neem je vaak allerlei kostbare spullen mee, zoals de mobiele telefoon, tablet of laptop. Helaas komt verlies of diefstal van bagage tijdens het reizen vaak voor. Hoe je hiervoor gedekt kan zijn en wat je moet doen bij verlies, diefstal of schade aan je bagage, lees je in dit artikel.

 

Schadevergoeding bagage met een reisverzekering

Ben je tijdens je vakantie van je kostbare spullen bestolen en wil je niet met financiële schade blijven zitten? Dan is het verstandig om voor je vakantie een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering kun je namelijk niet alleen jezelf, maar ook je eigendommen verzekeren tijdens je reis of vakantie. Ben je bestolen, iets verloren of is je bagage beschadigd geraakt? Dan wordt dit in veel gevallen door je reisverzekeraar vergoed.

 

Reisverzekering: wanneer niet gedekt?

Elke reisverzekering heeft haar eigen voorwaarden. Het is belangrijk om alle voorwaarden van je reisverzekering voor je vakantie aandachtig door te lezen, om eventuele teleurstelling te vermijden. Een belangrijke voorwaarde om een vergoeding te krijgen voor je kwijtgeraakte, gestolen of beschadigde bagage is dat er geen sprake mag zijn van opzet. Ook in de volgende situaties ben je helaas niet gedekt:

Diefstal uit of van onbeheerde bagage

Laat je jouw koffer ergens onbeheerd staan en wordt hier iets uit gestolen? Dan ben je zelf nalatig geweest en worden je gestolen goederen niet vergoed. Indien er na de diefstal gebruik wordt gemaakt van jouw creditcard, hebben de creditcardmaatschappijen de officiële regel dat je hier zelf ook verantwoordelijk voor bent. Ook wanneer je je hele koffer kwijt bent, omdat je deze even op het vliegveld hebt gezet zonder erbij te blijven staan, heeft het Klantinstituut Kifid besloten dat je zelf verantwoordelijk bent gesteld voor het verlies.

Diefstal uit niet-afgesloten hotelkamer, caravan of camper

Sta je met de caravan of camper op de camping en ga je even boodschappen doen in de campingwinkel? Dan moet je jouw caravan of camper altijd afsluiten, want bij een niet-afgesloten caravan of camper waar iets uit gestolen wordt krijg je helaas niets terug van de verzekeringsmaatschappij. Laat je dure spullen achter in je hotelkamer en is sprake van diefstal? Dan kan de verzekeraar ook weigeren deze spullen te vergoeden. In een pension of appartement is dit echter anders, omdat je hier niet (dagelijks) te maken hebt met schoonmaakpersoneel in je kamer. Wordt er nu iets uit je kamer gestolen, dan mag de verzekeringsmaatschappij het betalen van een vergoeding niet zomaar weigeren.

Diefstal van sieraden

Helaas kan het ook voorkomen dat jouw dure horloge, ketting of ring gestolen wordt op vakantie. In dit geval krijg je vaak een vergoeding, maar dan moet je wel een aankoopbon van het sieraad in kwestie laten zien. Heb je geen aankoopbon of twijfelt de verzekeraar over de echtheid van deze bon? Dan moet je extra vragen beantwoorden over het gestolen sieraad en de waarde van dit sieraad. Vermoedt de verzekeringsmaatschappij dat je niet de waarheid vertelt over het gestolen sieraad, de manier waarop het sieraad gestolen is of de waarde van het sieraad, dan krijg je niets terug.

 

Zoek een passende reisverzekering

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk en sluit af!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.