Reisverzekering binnen Nederland

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Op vakantie in Nederland

Niet iedereen gaat naar het buitenland om te kunnen genieten van een vakantie. Er zijn ook veel mensen die tijdens de vakanties in Nederland blijven. Zij gaan bijvoorbeeld naar campings of zoeken de Nederlandse stranden op. Is een reisverzekering dan wel nodig of kan je als Nederlander zonder enige zorgen in je eigen land op vakantie gaan?

Is een reis en annuleringsverzekering nodig als jij in het binnenland op vakantie gaat?

Veel Nederlanders denken dat een reis en annuleringsverzekering voor een binnenlandse vakantie overbodig is. Echter kan in sommige gevallen een reisverzekering voor in het binnenland wel nuttig zijn. Een deel van de dekkingen die onder een reisverzekering vallen, zijn al gedekt door andere verzekeringen. Sommige inboedelverzekeringen kennen een buitenhuisdekking, maar deze hebben vaak wel een maximale periode. Het is belangrijk om te checken hoelang deze periode duurt, want dit kan verschillen per verzekeraar. Mocht de periode van vakantie langer zijn dan de maximale periode van de buitenhuisdekking, kan het verstandig zijn om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. De medische kosten worden al gedekt door de zorgverzekeraar als je in Nederland blijft.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Als je ervoor kiest om een reisverzekering af te sluiten voor een binnenlandse vakantie, kan er gekozen worden voor een kortlopend of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is vaak voordeliger als jij niet vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat. Mocht jij van plan zijn om in Nederland en in het buitenland op vakantie te gaan binnen 1 jaar dan is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Op Reisverzekering.nl kan jij verschillende doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Deze kan jij vergelijken op voorwaarden en prijs. Zo kan jij een passende reisverzekering vinden voor jouw reis.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.