Infographic: Nederlander betaalt te veel voor reisverzekering

Gepost op door in de categorie Nieuws

Uit onderzoek van Reisverzekering.nl is gebleken dat Nederlanders te veel voor hun reisverzekering betalen. Bovendien weet maar liefst 65 procent van de Nederlanders niet eens hoeveel hij betaalt voor de reisverzekering. En dat terwijl er op jaarbasis flink bespaard kan worden.

Infographic_Nederlander_betaalt_te_veel_voor_reisverzekering

Doorlopend of kortlopend?

74% van de ondervraagden heeft een doorlopende reisverzekering en 12% een kortlopende reisverzekering. Voor een doorlopende reisverzekering wordt gemiddeld €4,76 per persoon per maand betaald, op jaarbasis is dat €57,12. En dat is bijna 2,5 keer zo veel als de goedkoopste reisverzekering. Er bestaan namelijk al doorlopende reisverzekeringen vanaf €2,04 per persoon per maand, waarmee je uitkomt op een jaarpremie van €24,48.

Voor een kortlopende reisverzekering betaalt men gemiddeld €1,77 per persoon per dag, een gemiddelde vakantie waarvoor een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten duurt 16 dagen. Dat betekent dat men gemiddeld voor een kortlopende reisverzekering totaal €28,32 betaalt. Wanneer je echter kiest voor een van de goedkoopste doorlopende reisverzekeringen à €2,04 per maand, betaal je op jaarbasis minder, namelijk €24,48 én ben je bovendien het hele jaar door verzekerd. Dan kun je bijvoorbeeld nog gerust een keer een weekendje of midweekje weg, zonder dat je daarvoor weer apart een reisverzekering hoeft af te sluiten.

Het kan goedkoper!

81% van de mensen met een kortlopende reisverzekering gaat in totaal 2 weken per jaar of langer op vakantie. Stel: je gaat 14 dagen op vakantie en sluit daarvoor een kortlopende reisverzekering af. Gemiddeld wordt er €1,77 per persoon per dag betaald voor een kortlopende reisverzekering. Voor een vakantie van 14 dagen betaal je dan €24,78 aan premie. En dat terwijl je met de goedkoopste reisverzekering voor €24,48 het hele jaar door verzekerd bent! Voor vakanties langer dan 14 dagen wordt de kortlopende reisverzekering alleen nog maar duurder, omdat je per dag betaalt. Bovendien betaal je met een doorlopende reisverzekering slechts eenmalig poliskosten en wanneer je meerdere korte vakanties per jaar wilt verzekerend met een kortlopende reisverzekering, betaal je telkens opnieuw de poliskosten.

Annuleringsverzekering niet populair

Van de mensen die een doorlopende reisverzekering hebben, kiest 34% ook voor een doorlopende annuleringsverzekering bij dezelfde verzekeraar. Maar liefst 62% heeft geen annuleringsverzekering. Mensen met een kortlopende reisverzekering kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering bij dezelfde verzekeraar (26%) en maar liefst 70% kiest ervoor geen annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht er onverhoopt iets voorvallen, waardoor je niet op vakantie kunt gaan en je heb geen annuleringsverzekering hebt, dan moet je de kosten voor het annuleren van de reis zelf betalen, en dat kan hoog oplopen, zeker hoe korter voor vertrek je moet annuleren.

Onverzekerd op vakantie

Nog steeds gaan er heel wat mensen onverzekerd op vakantie. Maar liefst 14% van de ondervraagden heeft geen reisverzekering, terwijl hij wel op vakantie gaat. Het is zeker niet verstandig om zonder reisverzekering op vakantie te gaan. Mocht er tijdens je vakantie wat gebeuren, bijvoorbeeld als er spullen worden gestolen of beschadigd raken, of als je door een stom ongelukje in het ziekenhuis belandt, dan zul je zelf voor deze kosten moeten opdraaien.

Van de wintersporters heeft 12% geen reisverzekering met speciale wintersportdekking afgesloten. 15% weet niet of zijn reisverzekering ook wintersport dekt. Tijdens wintersport loop je meer risico op een ongeluk. Daarom is wintersportdekking niet altijd in de standaard reisverzekering opgenomen. Je kunt er dan voor kiezen om je tijdens jouw wintersportvakantie aanvullend te verzekeren met een wintersportdekking. Als je bijvoorbeeld gewond raakt op de piste ben je met een wintersportdekking gedekt voor de nodige kosten. Let er echter wel op dat je bij veel verzekeraars niet verzekerd bent wanneer je off piste gaat!

Diefstal bagage meest geclaimd

30% van de ondervraagden heeft wel eens gebruik gemaakt van zijn reisverzekering. Diefstal van bagage is het meest geclaimd (44%). Ook schade aan de bagage (28%) en medische kosten (19%) kwamen regelmatig voor.

Populaire reisverzekeraars

Populaire reisverzekeraars zijn: ING (12%), ABN Amro (6%), Interpolis (15%), Univé (11%), ANWB (10%)

* Voor dit onderzoek werden 291 respondenten ondervraagd, met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Dit zijn 113 mannen (41%) en 160 vrouwen (59%). Het overgrote deel is hoogopgeleid: 61% op WO niveau, 33% HBO en 6% MBO of lager.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.