Is werelddekking in je zorgverzekering voldoende?

Gepost op door in de categorie Jongeren, Op reis, Reisverzekering, Tips

Eerder ging het nieuws rond dat per 1 januari 2017 de werelddekking niet meer zou worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Hiermee zou er namelijk jaarlijks 60 miljoen euro bespaard kunnen worden. Dit voorstel is (gelukkig) niet door de Tweede Kamer gekomen en daarmee blijft de werelddekking voorlopig nog in het basispakket van de zorgverzekering bestaan. Spoedeisende en noodzakelijke medische zorg in het buitenland blijven gedekt vanuit je basisverzekering, maar helaas worden niet alle medische kosten vergoed. Indien je voor alle kosten in het buitenland volledig gedekt wilt zijn, heb je twee mogelijkheden: een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering afsluiten met werelddekking.

Aanvullende zorgverzekering met werelddekking

De basisverzekering vergoedt de medische kosten van spoedeisende hulp in het buitenland alleen tot de gangbare tarieven in Nederland. Wanneer het buitenlandse ziekenhuis waarin je opgenomen bent hogere tarieven hanteert of er extra (hogere) kosten bijkomen, moet je het verschil helaas zelf betalen. Indien je meer en beter verzekerd wilt zijn in het buitenland is het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering een uitkomst. Zorgverzekeraars bieden diverse aanvullende pakketten aan, met verschillende vergoedingen voor in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor bepaalde vaccinaties, bijkomende vlucht- of verblijfkosten en dekking als de zorg duurder is dan het Nederlands geldende tarief.

Vergelijk de aanvullende verzekeringspakketten van je zorgverzekeraar en overweeg wat je wel en niet nodig hebt. Het is voordelig om het best passende pakket te kiezen, om zo een paar euro’s per maand te besparen op je maandelijkse premie.

Reisverzekering met werelddekking

Een andere mogelijkheid om meer en beter gedekt te zijn in het buitenland is door een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering kan je je verzekeren voor diverse zaken waar je wellicht zelf nog niet aan hebt gedacht, denk bijvoorbeeld aan: bagage, diefstal, annulering van je vakantie, ongevallen bij gevaarlijke (winter)sporten, autopech.

Een ander voordeel van een reisverzekering is dat je ervoor kan kiezen om een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ben je meerdere keren per jaar in het buitenland of ga je langer dan 21 dagen op vakantie? Dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering te nemen. Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd op vakantie, ook wanneer je last-minute besluit te vertrekken. Ga je echter korter op vakantie? Kies er dan voor om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Hierbij kan je de duur van de reisverzekering zelf samenstellen en hoef je alleen het aantal dagen dat je op vakantie bent te betalen.

Een ander voordeel van een reisverzekering is het dekkingsgebied dat je kan kiezen. Ga je op vakantie in het buitenland, maar blijf je binnen Europa? Kies er dan voor om een reisverzekering af te sluiten met Europadekking in plaats van werelddekking. Ga je echter buiten Europa op vakantie en wil je een vakantie zonder zorgen? Dan is het aan te raden om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten.

 

Reisverzekering online afsluiten

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Goedkope reisverzekering

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.