Een visum aanvragen voor Amerika?

Gepost op door in de categorie Tips

Het is voor velen een droom om een keer op vakantie te gaan naar Amerika. Het land staat bekend om verschillende bekende steden. New York is één van de steden die in dit lijstje hoort. De prachtige stad staat vooral bekend om het Vrijheidsbeeld en Times Square. Tevens zou je in New York naar Broadway of Central Park kunnen gaan. Naast New York kun je ervoor kiezen om de westkust van Amerika te ontdekken en langs steden zoals San Francisco, Los Angeles, Napa Valley en Sierra Nevada te gaan. Eén ding is zeker: er is in Amerika genoeg te zien en beleven!

Bij een reis naar Amerika moet je als Nederlander een ESTA of visum aanvragen. Om je op weg te helpen, worden hieronder beide reistoestemmingsdocumenten toegelicht. Zo weet jij precies welk reisdocument jij nodig hebt voor jouw reis!

Esta Amerika

Mocht je van plan zijn om korter dan 90 dagen naar Amerika te gaan voor een vakantie of zakenreis, dan hoef je als Nederlander of Belg geen visum Amerika aan te vragen. In dit geval moet je echter wel een ESTA aanvragen. Met een ESTA Amerika vraag je als het ware reistoestemming aan, zodat je zonder visum naar Amerika kunt reizen. Deze kun je makkelijk online aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen. Houd echter wel rekening met een betaling van €25,- per persoon bij je aanvraag.

Visum Amerika

In het geval dat je langer dan 90 dagen wilt verblijven, is het wel verplicht om een visum Amerika aan te vragen. Ook moet er een visum worden aangevraagd wanneer je bijvoorbeeld naar Amerika gaat om te werken, studeren of wonen. Door middel van een visum krijg je toestemming om naar het land te reizen en hier te verblijven. Er zijn twee soorten visums voor Amerika, namelijk de non-immigrant-visum en de immigrant-visum. Een non-immigrantvisum wordt aangevraagd wanneer je tijdelijk in Amerika verblijft. Een immigrant-visum is voor mensen die van plan zijn om permanent in Amerika te blijven.

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan om Amerika te gaan bezoeken? Dan is het belangrijk om naast het aanvragen van een ESTA voor Amerika of visum je reisverzekering te controleren. Met de juiste reisverzekering ben jij namelijk goed verzekerd tijdens je reis naar Amerika en hoef jij je geen zorgen te maken als er onverwachts iets gebeurd. Op deze manier kan jij het beste uit je reis naar Amerika halen.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.