Backpacken in Australië: goed voorbereid op avontuur

Gepost op door in de categorie Jongeren, Op reis, Reisverzekering, Tips

Backpacken

Je neemt een tussenjaar, bent net afgestudeerd of wilt gewoon jouw backpack-droom gaan realiseren. Je ticket naar Down Under is al geboekt, maar hoe bereid je je nu goed voor op jouw backpack avontuur? Neem onderstaande 4 tips goed door en geniet van je reis!

1.    Welk visum voor Australië aanvragen?

Er zijn verschillende soorten visa voor Australië. Welke vraag je aan:

Toeristenvisum Australië
Het toeristenvisum kun je aanvragen voor een verblijf van 3 maanden. Wanneer je langer dan 3 maanden wilt gaan reizen kan je het toeristenvisum aanvragen voor 6-12 maanden. Let hier echter bij op dat je moet kunnen aantonen dat je tot voldoende financiële middelen beschikt om je hele backpack-periode door te kunnen brengen. Daarnaast is het mogelijk dat je bij het aanvragen een doktersverklaring moet invullen.

Working Holiday Visum
Ben je van plan om tijdens je reis extra zakgeld te verdienen door fruit te plukken op een farm of te werken op een camping? Vraag dan het Working Holiday Visum aan. Dit werkvisum is door iedereen tussen de 18 en 30 jaar aan te vragen en geeft je de mogelijkheid om naast het reizen ook te werken.

2.    Auto huren of kopen in Australie?

Ben je in het bezit van een rijbewijs en wil je besparen tijdens je reis? Dan kan het kopen van een (tweedehandse) auto of camper een voordelige optie voor je zijn!  Een eigen vervoersmiddel geeft je vrijheid; je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kan gaan en staan waar je maar wilt. Via websites zoals Carsales kan je eenvoudig een auto aanschaffen of weer verkopen. Check bij je aankoop en voor je de weg op gaat de olie, het koelwater en de banden. Als je geen zin hebt in het gedoe wat de aanschaf van een auto met zicht mee brengt, dan is het huren van een auto of camper wellicht een alternatief. Ondanks dat je vaker iets duurder uit bent, ben je wel verzekerd van een (relatief) nieuw voertuig. Dit zal de kans op pech onderweg aanzienlijk verkleinen. Er zijn diverse websites die gespecialiseerd zijn in camperhuur of autohuur in Australie. Een van de bekendste is: CamperTravel.

Houd er overigens rekening mee dat iedereen in Australië aan de linkerkant van de weg rijdt. Rijd bovendien in verband met wilde dieren op de weg alleen overdags!

3.    Neem een creditcard

Neem naast je contant geld een reserve creditcard mee naar het buitenland. In landen zoals Amerika en Australië worden voornamelijk creditcards gebruikt als betaalmiddel. Door een creditcard te nemen, loop je geen risico op bij het betalen van bijvoorbeeld je hostel of borg voor je huurauto en kom je nooit zonder geld te zitten. Zo kan je bovendien je contant geld gebruiken voor kleinere uitgaves. Een creditcard is aan te vragen bij jouw bank.

4.    Sluit een reisverzekering af

Een ongeluk zit een klein hoekje. Zeker wanneer je een lange tijd van huis bent is het verstandig om alle verzekeringszaken op orde te hebben. Door een reisverzekering af te sluiten ben je gedekt voor eventuele ziektekosten en verzekerd voor het verliezen van je kostbare spullen. Bekijk en vergelijk de verschillende polissen en premies in onze vergelijker en vergeet voordat je ons Kikkerlandje verlaat niet om een reisverzekering af te sluiten.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.