Stedentrip en je reisverzekering

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Barcelona, Rome, Berlijn, Wenen of Parijs: binnen een paar uurtjes ben je in de leukste steden van Europa. Stedentrips zijn daarom ook erg geliefd. Tandenborstel, kleding en reisgids in je koffer en het vliegtuig in! Maar zelfs voor een korte vakantie kan een reisverzekering heel handig zijn.

Je camera raakt kwijt, je paspoort wordt gestolen of je loopt een infectie op en ligt plotseling in het ziekenhuis in het buitenland. Tijdens je stedentrip ben je met een reisverzekering gedekt voor kosten in situaties zoals deze. Een reisverzekering voor een stedentrip hoeft niet veel te kosten, want de dekking van de verzekering hoeft niet uitgebreid te zijn. Je loopt tijdens een weekendje weg veel minder risico dan bij veel andere vakanties, zoals een wintersportvakantie.

Verschillende dekkingen

Bij een reisverzekering heb je altijd de keuze tussen ‘Europadekking’ en ‘Werelddekking’. Voor weekendjes weg binnen Europa is Europadekking voldoende. Als je werelddekking afsluit ben je wereldwijd gedekt en dit zorgt voor een hogere premie. Dit is natuurlijk niet nodig bij een weekendje weg, dus check bij je reisverzekeraar welke dekking jouw reisverzekering bevat.

Een reisverzekering komt tijdens een stedentrip goed van pas. De meeste risico’s op diefstal loop je wanneer je vakantie bent in drukste en grootste steden van Europa. Je reisverzekering vergoedt bij diefstal (een deel van) de kosten. Zo valt je tripje niet in het water wanneer je telefoon wordt gestolen. Wel is het belangrijk dat je zorgvuldig met je spullen omgaat, anders heb je geen recht op vergoeding.

Slecht vakantieverblijf

Ook wanneer je appartement of hotel niet voldoet aan de eisen die je van te voren waren beloofd, kan je beroep doen op je reisverzekering. Het is dan belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen, zodat je je reisverzekeraar kan laten zien waarmee je tijdens je vakantie te maken hebt gehad.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer