Geldt mijn reisverzekering ook in Nederland?

Uw reisverzekering geldt ook in Nederland, maar is vaak niet nodig in uw eigen land. Een groot deel van de dekkingen die in een reisverzekering zitten zijn al gedekt door andere verzekeringen wanneer je in Nederland blijft. Bijvoorbeeld de inboedelverzekeringen en de buitenhuisdekking. Maar ook bij deze verzekeringen is het handig om te checken wat er gedekt wordt wanneer je op vakantie bent in eigen land.

Medische kosten

Wanneer u gewond raakt tijdens uw vakantie in eigen land, geldt de zorgverzekering. Voor de medische kosten maakt het niet uit of u op dat moment op vakantie was in Nederland, of op weg naar uw werk wanneer u gewond bent geraakt.

Annuleringsverzekering

In de meeste gevallen is een reisverzekering in eigen land dus niet nodig. Het kan wel verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten, want hiermee worden soms activiteiten in Nederland gedekt. Met de annuleringsverzekering kunt u een vergoeding krijgen voor een hotelnacht in Nederland die niet is doorgegaan of een vergoeding voor uw festivalticket. Dit verschilt per annuleringsverzekering. Bekijk daarom altijd goed in uw polis onder welke voorwaarden de annuleringsverzekering dekt.