Reisverzekering voor een weekendje weg

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering, Reisverzekering

Even lekker een weekendje uitwaaien op de Veluwe? Of cultuur snuiven tijdens een citytrip in het buitenland? Het kan allemaal. Maar om ook van dit soort korte vakanties zorgeloos te kunnen genieten, doe je soms verstandig aan een reisverzekering af te sluiten. Wanneer wel en wanneer niet? Reisverzekering.nl legt het voor je uit.

Ook al is het maar kort en ook al is het maar met z’n tweetjes, je verzekeren voor een weekendje weg kan echt geen kwaad. Toch hangt het er wel vanaf of je dicht bij huis blijft of juist ver weg gaat. Voor het binnenland en het buitenland gelden dus aparte regels.

In Nederland

Voor de thuisblijvers volstaan namelijk doorgaans de andere verzekeringen al wel. Al in het bezit van een doorlopende reisverzekering? Dan wordt de schade die je tijdens dat weekendje bijvoorbeeld op loopt in de meeste gevallen al gedekt.

Weet je dat je vaker in het jaar dit soort tripjes zal gaan houden en ben je nog niet doorlopend verzekerd? Dan is het misschien wel voordeliger voor jou om dit wel te laten doen. Het advies: Kijk voor een eerlijke vergelijking van doorlopende pakketten op Reisverzekering.nl.

Naar het buitenland

Degenen die hun korte rust of vluchtige avontuur echter verderop in de wereld zoeken, kunnen hun reis maar beter wel verzekeren. Voor hen die vaker in het jaar weekendjes weg zullen gaan, is een doorlopende reisverzekering het voordeligst. Mocht deze voor een bepaald tripje nou onvoldoende dekking bieden, sluit dan niet direct een kortlopende reisverzekering af. Bij veel verzekeraars kun je je doorlopende pakket namelijk gewoon tijdelijk uitbreiden.

Eenmalig een weekendje naar het buitenland? Dan geldt een kortlopende reisverzekering, die je in dat geval helemaal ‘op maat’ kunt afsluiten, vaak als de voordeligste oplossing. Een minimale dekking voor bagage, hulpverlening bij ongevallen en andere medische kosten is dan zeker aan te raden. Kijk vervolgens goed welke aanvullende dekkingen er in jouw geval nog meer van toepassing zijn.

Annuleren?

Of je beter wel of geen annuleringsverzekering af kan sluiten voor zo’n korte vakantie is, net als bij een langere vakantie, uiteindelijk aan jezelf. Zorg er in ieder geval wel voor dat je niet te veel betaalt en kijk goed naar de voorwaarden en premies van de verschillende verzekeraars onderling. Ga voor een eerlijke vergelijking naar Reisverzekering.nl.

Geschreven door:

Sjoerd Alders

Nog geen reacties

Reageer