Vervangend vervoer en verblijf

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Niets vervelender dan een kapotte auto op je autovakantie. Gelukkig bieden veel reisverzekeringen aanvullende verzekeringen aan, waarmee een kapotte auto niet het einde van je vakantie betekent.

Aanvullende reisverzekering

Veel verzekeraars bieden een aanvulling op de reisverzekering aan, waarbij u bij een kapotte auto vervangend vervoer aangeboden krijgt. Vaak heet deze aanvulling ‘hulpverlening vervoer’ of gewoon ‘vervangend vervoer’. Met deze aanvullingen is de automobilist verzekerd van (gelijkwaardig) vervangend vervoer of een vergoeding of verblijf. Als de auto snel gemaakt kan worden, dan worden de overnachtingen vergoed. Is de auto moeilijk te repareren? Dan krijgt u (gelijkwaardig) vervangend vervoer.

Veel verzekeraars maken verschil tussen pechhulp en vervangend vervoer. Zoek dus goed uit wat er bij uw reisverzekeraar gedekt wordt en wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor vervangend vervoer of een verblijf.

Voorwaarden

Reisverzekeraars stellen verschillende voorwaarden aan de aanvullende verzekering voor vervangend vervoer. Zo mag de kapotte auto niet gehuurd zijn en moet de APK op orde zijn. Sommige reisverzekeraars stellen ook eisen aan de leeftijd van de auto, zo hebben sommige verzekeraars een leeftijdsgrens aan de auto zitten. Waardoor u in een relatief nieuwe auto moet rijden om aanspraak te maken op vervangend vervoer.

Gaat u met de caravan op vakantie? Deze is niet meeverzekerd bij vervangend vervoer, mocht u bij een ongeval betrokken raken, waarbij zowel de caravan als de auto aanzienlijk beschadigd raken, dan krijgt u alleen een vervangende auto. Voor caravans bestaan wel andere aanvullende verzekeringen.

Is een volledige cascoverzekering niet voldoende?

Een all-risk autoverzekering vergoedt vaak ook schade in het buitenland. Vervangend vervoer valt hier echter vaak buiten. Informeer dus niet alleen bij uw reisverzekering naar de dekking, maar kijk ook hoe uw auto verzekerd is. Het is zonde om uzelf dubbel te dekken voor kosten, dat betekent namelijk ook dat u dubbel betaalt voor dezelfde service.

Geschreven door:

Kay den Teuling

Nog geen reacties

Reageer