Vechtpartij op vakantie niet altijd vergoed

Gepost op door in de categorie Nieuws

Als we op vakantie zijn leven we vaak wat losser en vrijer. Een extra biertje ‘s avonds is vaak geen probleem, totdat het uit de hand loopt en je in het  ziekenhuis belandt. Wat vergoedt je reisverzekering wel en wat niet? Reisverzekering.nl legt het je graag even uit.

Spoedeisende hulp

In principe wordt spoedeisende hulp altijd door je zorgverzekeraar vergoed. Er wordt dan wel gekeken naar de Nederlandse tarieven. De kosten voor medische hulp verschillen per land, dus het kan zijn dat je zorgverzekeraar de kosten niet volledig dekt. Een aanvullende verzekering in je reis- of zorgverzekering is zeker aan te raden als je bang bent dat jou iets overkomt.

Dronken en ziekenhuis

Zoals gezegd wordt spoedeisende hulp vaak vergoed. Als je te diep in het glaasje kijkt en om wat voor reden dan ook in het ziekenhuis belandt, hoef je je dus in principe geen zorgen te maken. Programma’s als Zon, Zuipen, Ziekenhuis laten vaak genoeg zien wat voor (kleine) ongelukken er kunnen gebeuren als je teveel gedronken hebt. De kosten voor het verwijderen van glas uit je voet of een middeltje tegen die bult op je hoofd zullen in veel gevallen niet voor eigen rekening zijn.

Let op!

Maar let op: veel reisverzekeraars vergoeden jouw ziekenhuiskosten niet als de oorzaak van jouw ziekenhuisbezoek een vechtpartij is geweest. Als je deze vechtpartij zelf veroorzaakt, zijn de kosten ook voor jou.

We raden je dus aan om je, net als in het dagelijks leven, op vakantie te gedragen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar een vechtpartij is jouw eigen verantwoordelijkheid, hoe dronken je ook bent en hoe weinig je er misschien van onthoudt.

Geschreven door:

Femke Radder

Nog geen reacties

Reageer