Je reisverzekering opzeggen, dat is zo geregeld

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Wil je je reisverzekering opzeggen? In de loop der jaren hebben we al verschrikkelijk veel redenen gehoord waarom mensen hun reisverzekering willen opzeggen. Het nadeel is dat heel veel verzekeraars onduidelijke kleine lettertjes hanteren. Ze maken het je bijna moeilijk om een reisverzekering op te zeggen. Maar gelukkig hoeft het dat niet te zijn. Er zijn verschillende voorbeeld-opzegbrieven te vinden op internet. En uiteindelijk zijn de kleine lettertjes bij die verschillende verzekeraars allemaal niet heel spectaculair. Een reisverzekering opzeggen begint met een telefoontje of mail naar je verzekeraar. Vraag ze gewoon hoe je je reisverzekering moet opzeggen!

Aangeven bij je verzekeraar

De eerste stap is heel simpel, geef aan dat je wilt opzeggen. Reisverzekeringen veranderen doordat verzekeraars nieuwe pakketten bedenken of de voorwaarden veranderen. Ook jouw behoeften op het gebied van je reisverzekering veranderen. Misschien ga je minder op vakantie of is je gezinssamenstelling veranderd, waardoor je andere zaken belangrijk vindt voor je reisverzekering. In een gesprek met je verzekeraar kom je er bovendien snel achter wat de looptijd van je reisverzekering is en hoe je kunt opzeggen.

Geen stilzwijgende verlenging meer

Tegenwoordig geldt ook voor reisverzekeringen dat er niet meer stilzwijgend verlengd mag worden. Je gaat een overeenkomst aan voor een jaar en daarna heb je steeds een opzegtermijn van maximaal een maand. Je hoeft niet bang te zijn voor langlopende contracten waar je niets vanaf weet. Dat scheelt een slok op een borrel. Veel mensen zijn vanuit het verleden gewend om lang vast te zitten aan bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering. Opzeggen kon dan wel, alleen liep de verzekering nog een tijdje door. Gelukkig is die tijd voorbij.

Je manier van opzeggen

Elke verzekeraar heeft zijn eigen regeltjes voor het opzeggen van een reisverzekering. De een wil een ondertekende brief, de andere vindt een telefoontje genoeg. Het ligt aan je verzekeraar hoe je moet opzeggen. Kun je het in de polis nergens terugvinden? Vraag er dan naar bij je verzekeraar. Soms is die informatie een beetje verstopt in de polisvoorwaarden. Ze hopen natuurlijk dat je je reisverzekering je leven lang bij hen houdt.

Wil je een nieuwe reisverzekering afsluiten?

We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar een andere verzekeraar voor je reisverzekering. Zodra je je reisverzekering hebt opgezegd kun je dan ook een nieuwe reisverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Via Reisverzekering.nl vind je snel een reisverzekering die bij je past en waarmee je weer goed verzekerd op reis gaat. We wensen je alvast een fijne vakantie!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer