Mee op groepsreis: hoe verzeker ik mij?

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Backpacken door Zuid-Azië, een zonvakantie in Griekenland of cultuur snuiven in Rome, het kan tegenwoordig allemaal. Als je geen zin hebt om helemaal alleen op pad te gaan, kun je mee met een groepsreis.

Het is belangrijk om je goed in te lezen over je reisverzekering als je op reis gaat. Het hangt af van de locatie en duur van je reis waar je op moet letten en wat je eventueel moet afsluiten of regelen.

Ziektekosten

Ga je een weekje naar de zon en blijf je binnen Europa? Eventuele ziektekosten worden dan door je zorgverzekering gedekt (tot Nederlandse normen). Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten, dus als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Deze kan extra kosten verzekeren, bijvoorbeeld ook wanneer er iets gebeurt met je bagage. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten is het handig om middels de vergelijker van Reisverzekering.nl te kijken welke reisverzekering het best bij jou past.

Zeker als je buiten Europa op vakantie gaat is het belangrijk een goede reisverzekering af te sluiten. Je basis zorgverzekering dekt geen gemaakte ziektekosten buiten Europa en deze kunnen hoog oplopen als je verder niet verzekerd bent. Ook bij een sportieve vakantie is het handig om een goed passende verzekering af te sluiten, omdat je dan extra risico loopt op eventuele ongevallen.

Reisorganisatie

Vaak kun je via de reisorganisatie waar je mee reist ook een reisverzekering afsluiten. Informeer bij de organisatie wat voor mogelijkheden er zijn. Je kunt ervoor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten, deze gaat in op de dag van je vertrek en stopt op de dag dat je weer terugkomt. Een doorlopende verzekering is het hele jaar door geldig. Niet zeker wat voor jou het best is? Vergelijk reisverzekeringen op Reisverzekering.nl.

Geschreven door:

Femke Radder

Nog geen reacties

Reageer