Met de kinderen op vakantie

Gepost op door in de categorie Gezin, Reisverzekering

Kinderen zijn bij een reisverzekering niet automatisch meeverzekerd. Het is verstandig om u vooraf goed te laten informeren op de manier waarop uw kind verzekerd is of kan worden. Allereerst moet een kind altijd bij de verzekeraar gemeld worden. Vaak betaalt u wat extra premie, maar er zijn een aantal doorlopende reisverzekeringen waar kinderen automatisch meeverzekerd zijn. Maar wat is belangrijk bij het regelen van een reisverzekering voor kinderen?

Extra premie

Vaak betaal je een extra premie voor een kind. Gemiddeld ongeveer één euro per dag. Voor Europa dekking of wereldwijde dekking komt daar nog een bijdrage bovenop.

Houd er rekening mee dat reisverzekeringen uit veel verschillende facetten bestaan. Bij een doorlopende verzekering zijn er aparte premies voor wintersport, annulering en verschillende dekkingsgebieden.

Verzekeringsnemer

Kinderen kunnen ook zelfstandig op vakantie gaan, bijvoorbeeld op zomerkamp. Echter kunnen zij onder de achttien jaar geen verzekering afsluiten. De ouder of verzorger treedt dan op als verzekeringsnemer, waarbij deze een verzekering kan afsluiten voor het kind. Daardoor kan uw kind ook verzekerd op vakantie, zonder uw begeleiding.

Sommige reisverzekeringen hebben een regeling waarbij kinderen onder de vijf jaar gratis meeverzekerd zijn, maar dan moeten deze alsnog aangegeven worden bij de verzekeraar. Andere hebben weer een regeling voor kinderen onder de achttien. Het is verstandig om uzelf bij de verzekeraar goed in te laten lichten. U kunt er niet vanuit gaan dat het kind meeverzekerd is, zeker niet wanneer het kind nooit bij de verzekeraar is gemeld.

Kort- of doorlopend?

Het is sowieso verstandig om voor uzelf te kijken of het voordelig is om een doorlopende verzekering te nemen of een verzekering waarbij je per dag betaalt. Als u zelf een doorlopende reisverzekering afsluit, omdat u vaak moet reizen, dan hoeft het niet zo te zijn dat uw kinderen ook veel reizen. Kijk daarom ook voor uw kinderen wat het voordeligste is: doorlopend of per dag.

Geschreven door:

Kay den Teuling

Nog geen reacties

Reageer