Hoe ziet de reisverzekering in de toekomst eruit?

Gepost op door in de categorie Nieuws

We gaan met z’n allen steeds vaker en verder weg op vakantie. De ene bijzondere bestemming na de andere, want wie mee wil tellen moet iets van de wereld gezien hebben. Lichtelijk overdreven natuurlijk, maar het is leuk om te reizen. Je ziet wat van de wereld, leert andere culturen kennen en bovendien heeft reizen een bijzonder ontspannend karakter. Hoe actief je ook bent, je komt tot rust tijdens een vakantie. De reisverzekering van de toekomst zal er daarom naar verwachting heel anders uitzien.

Verder weg, dus grotere dekking

Op dit moment hebben we Europadekking en werelddekking. Voor de reisverzekering van de toekomst kan het goed zijn dat er alleen nog maar werelddekking is. Reisbestemmingen op grote afstand worden steeds goedkoper en daardoor bereikbaar voor meer mensen. Ook zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden om te reizen. Je kunt grote afstanden afleggen per vliegtuig, trein of boot en dat doen dan ook heel veel mensen.

Langer op vakantie

Voor wereldreizigers is er de zogenaamde globetrotters reisverzekering. Deze gaat uit van een langere reis dan gemiddeld en is toch heel betaalbaar. Steeds vaker trekken mensen meer tijd uit voor een reis. In plaats van 2 weken kamperen in Frankrijk trekken ze een maand of zelfs langer door een werelddeel. Ze doen meer landen aan en hebben veel andere behoeften als het op een reisverzekering aankomt. De reisverzekering van de toekomst zou beter moeten aansluiten op de wensen van reizigers die niet per se een wereldreis willen maken, maar die wel langer dan gemiddeld weg zijn.

Makkelijker aan te passen

Dankzij internet is de zelfredzaamheid van reizigers enorm vergroot. Dat zou ook voor reisverzekeringen toe te passen moeten zijn. Een aanvullende gevaarlijke sporten verzekering zou je per dag aan of uit moeten kunnen zetten. De techniek is er, maar de verschillende verzekeraars zijn nog niet zover. De reiziger zou via internet geld kunnen besparen en een nog beter passende reisverzekering hebben.

Reisverzekeringen zullen altijd blijven

Of de reisverzekering in de toekomst blijft lijkt ons wel duidelijk. Er gaan wel ideeën op om deze verplicht te maken voor bepaalde reizen, maar we verwachten dat het zo’n vlucht niet zal lopen. Een reisverzekering zal wel altijd een uitkomst blijven voor veel mensen. Ook op vakantie kan er namelijk altijd iets gebeuren. Het is fijn om te weten dat je alles goed geregeld hebt. Als er dan iets gebeurt heb je een reisverzekering om op terug te vallen.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer