Goed verzekerd tijdens je surfvakantie

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Mimizan, St. Sebastian of verdere bestemmingen zoals de kust van Zuid-Afrika worden steeds vaker bezocht om zomers te surfen. Vooral jongeren springen graag in de zomer op een surfboard of gooien hun kitevlieger de lucht in. Wel zo fijn als je surfboard verzekerd is tijdens je vakantie. Of dat de medische kosten worden vergoed wanneer je een ongelukje krijgt op zee.

Vaak is een dekking voor surf- of andere watersportvakanties niet standaard inbegrepen in een reisverzekering. Hiervoor moet vaak een extra dekking worden afgesloten. Soms valt deze dekking onder ‘gevaarlijke sporten’ of ‘watersport’ bij de reisverzekering.

Extra dekking

Met een extra dekking voor watersporten ben je tijdens je vakantie goed verzekerd wanneer je op je surfboard staat. Maar bij sommige verzekeraars ben je het hele jaar door gedekt voor ongevallen tijdens het surfen. Dus ook wanneer je langs de Nederlandse kust het water op gaat.

Met een extra dekking is je surfmateriaal vaak ook verzekerd tegen diefstal of schade. Dit kan je eigen materiaal zijn, maar ook materiaal wat je in je vakantieland hebt gehuurd. Als je huurmateriaal standaard is verzekerd in het buitenland, dan hoef je niet een losse verzekering bij het verhuurbedrijf af te sluiten. Deze verzekering kost vaak rond de 40 euro per week.

Hoge risico’s

Het bedrag wat wordt vergoed bij schade of diefstal van je materiaal verschilt per verzekeraar. Ook wanneer er iets met jou gebeurt tijdens het beoefenen van de sport ben je goed verzekerd. Als je veel sporten beoefent tijdens je vakantie, is het risico op een ongeval groter. Met een extra dekking voor deze sporten hoef je niet extra bij te betalen voor medische kosten in het buitenland. Deze kunnen vaak veel hoger zijn dan in Nederland.

Het verschilt per reisverzekeraar of kitesurfen ook wordt vergoed. Het is handig om dit voorafgaand aan je vakantie te checken bij je reisverzekering.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer