Goed verzekerd op safari

Gepost op door in de categorie Op reis, Reisverzekering

Veilige safari

Voor diegenen onder ons die niet gelukkig worden van cultuur, strand, zon, zee en terrasjes, zijn er genoeg alternatieven voor een vakantie. Een safari bijvoorbeeld. We vertellen je graag waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor je op safari gaat.

Als je al een (doorlopende) reisverzekering hebt zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De volgende tips gelden overigens ook als je nog een reisverzekering moet afsluiten.

Werelddekking

Een safari doe je meestal buiten Europa. Het is daarom van belang dat je voor een werelddekking kiest bij je reisverzekering. Heb je op dit moment een Europadekking? Vaak kun je dit kosteloos laten omzetten. Je premie wordt dan wel wat hoger.

Vaccinaties

Voor je op safari goed moet je goed checken welke vaccinaties je moet halen. Deze worden vaak volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering, je hoeft (en kunt) geen aanvullende module kiezen in je reisverzekering voor vaccinaties.

Wat je echter wel kunt doen, is een een aanvullende module afsluiten voor medische hulp of ongevallen in het buitenland. Ondanks je vaccinaties kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld geprikt wordt door een onbekend iets en daar erg ziek van wordt. Een reisverzekering verzekert (een gedeelte van) de medische kosten die volgen als je moet worden opgenomen in het ziekenhuis tijdens je safari.

Kortlopend of doorlopend

Voor een safari maakt het niet uit of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluit. De inhoud van de verzekeringen is niet anders, de kosten vaak wel. Bedenk van tevoren goed welke reisverzekering het beste schikt.

Houd ook rekening met de duur van je safari. Is deze deel van een rondreis, dan mag je rondreis over het algemeen niet langer dan 60-90 dagen duren. Lees de voorwaarden van je reisverzekering voordat je er een afsluit.

Geschreven door:

Femke Radder

Nog geen reacties

Reageer