Wat moet je doen als je ziek wordt tijdens jouw vakantie?

Gepost op door in de categorie Op reis

Wat moet je doen als je ziek wordt tijdens jouw vakantie?

Ziek worden op vakantie is nooit leuk. Het hebben van een goede reisverzekering kan je enorm veel geld schelen. Reisverzekeringen kosten een fractie tegenover de mogelijke kosten indien je echt ziek wordt in het buitenland. Maar wat heb je nou in de praktijk aan een reisverzekering als ziekte je treft in het buitenland? En hoe moet je handelen? Om een voorbeeld te geven van hoe een reisverzekering kan helpen stellen wij je voor aan Luuk.

Luuk gaat voor twee weken op vakantie naar Engeland en heeft zijn reisverzekering afgesloten met een aanvullende medische dekking. Luuk is er helemaal klaar voor. Hij landt met het vliegtuig in Cambridge en gaat naar zijn hotel. Na drie dagen voelt Luuk een steek in zijn zij. Hij wordt plotseling ziek tijdens zijn vakantie.

Wie ga je bellen als je ziek wordt tijdens jouw vakantie?
Luuk vraagt zich af wat hij nu moet doen. Hij voelt zich namelijk met het moment slechter en slechter. Snel komt hij erachter dat hij het nummer van een alarmcentrale heeft meegekregen van zijn verzekeraar. Hij belt de alarmcentrale. Die verbindt hem vervolgens door met een arts. Na dit gesprek is het duidelijk dat hij naar het ziekenhuis moet, want waarschijnlijk heeft hij een blindedarmontsteking

Wat wordt gedekt door je reisverzekering
Halsoverkop gaat Luuk naar het ziekenhuis en wordt hij geopereerd aan zijn blindedarm. De operatie is goed gegaan en hij moet nu uitzieken in het ziekenhuis. Hij vraagt zich alleen af wie eigenlijk zijn ziektehuiskosten vergoedt. Hij leest zijn polis door en ziet dat de aanvullende medische dekking zijn ziektehuiskosten voor hem volledig betaald. Dat is in deze situatie een hele opluchting voor Luuk.

De kosten van je bezoek
Luuk belt na zijn operatie zijn ouders en die gaan zo snel mogelijk naar Cambridge. Luuk besluit om zijn polis nog een keer goed te lezen. Hij kan zich namelijk herinneren dat er iets over bezoek in stond. Tot zijn grote verbazing worden de kosten die zijn ouders maken ook vergoed. Hij belt snel de alarmcentrale op en die zorgen ook voor een hotel waar zijn ouders kunnen verblijven.

Wat wordt gedekt door je zorgverzekering?
Stel dat Luuk ook medicijnen of een behandeling nodig had, dan werden die tevens vergoed door zijn zorgverzekering. Dit geldt alleen als de prijzen goedkoper of hetzelfde zijn als in Nederland. Als Luuk was behandeld in een dure privékliniek dan vergoed zijn aanvullende medische dekking de overgebleven kosten. Dus jouw zorgverzekering vergoedt jouw kosten tot de Nederlandse prijzen. Jouw aanvullende medische dekking betaalt dan de overige kosten.

Repatriëring
Als Luuk een operatie moest ondergaan die ze alleen in Nederland doen, dan moest hij met een vliegtuig worden teruggebracht naar Nederland. Dit heet met een ander woord repatriëring. De alarmcentrale regelt dan samen met de luchtvaartmaatschappij zijn reis terug naar Nederland. De alarmcentrale zorgt ook voor de medische begeleiding, zoals het verpleegkundigen dat met hem meevliegt.

Eenmaal thuisgekomen maakt Luuk een lijstje met alle kosten die hij heeft gemaakt tijdens zijn ziekte. Van zijn operatiekosten tot de kosten van zijn buskaartje naar het ziekenhuis, zijn reisverzekeraar vergoedt alle kosten die te maken hebben met zijn blindedarmontsteking. Dit geldt niet alleen niet bij alle reisverzekeraars, dus let voor jezelf goed op wat jouw reisverzekeraar hoe dit bij jouw verzekeraar is geregeld. Kijk hier als jij verschillende reisverzekeraars met elkaar wilt vergelijken, zodat jij met een gerust hart op vakantie gaat.

Direct reisverzekering vergelijken

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Reisverzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.