Visum aanvragen voor een reis naar Canada?

Gepost op door in de categorie Tips

Canada bestaat uit prachtige natuurgebieden en landschappen waarbij je je ogen uitkijkt. Zo heb je bijvoorbeeld de Banff National Park, wat bestaat uit bergen, dennenbomen, rivieren en gletsjers. Een ander indrukwekkend gebied in Canada zijn de Niagara Falls, waarbij je drie verschillende watervallen ziet. Alleen al om de mooie landschappen is Canada het zeker waard om een keer te bezoeken. Mocht je naast de natuurgebieden andere gedeeltes van het land willen ontdekken, dan is dat zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan verschillende bekende steden, zoals Toronto en Montreal, en een kijkje nemen naar de mooie bezienswaardigheden van Canada. Denk hierbij aan bezienswaardigheden als de National Gallery of Canada, de CN Tower en de Notre Dame Basilica. Ook is Vancouver erg populair onder toeristen door de veelzijdigheid van de stad.

Wanneer je van plan bent om een reis naar Canada te boeken, moet je als Nederlander een eTA of visum aanvragen. Dit zijn reistoestemmingsdocumenten die je nodig hebt om het land te kunnen betreden. Hieronder zullen beide reisdocumenten worden toegelicht, zodat jij precies weet wat jij aan moet vragen voor jouw reis naar Canada!

ETA Canada

Wanneer jij voor een vakantie, zakenreis of doorreis van plan bent om maximaal zes maanden naar Canada te gaan, is het niet nodig om een visum Canada aan te vragen. In dit geval is een eTA voldoende. Een eTA Canada is een elektronische reistoestemming die je krijgt om Canada te kunnen betreden. Het reistoestemmingsdocument kun je online aanvragen voor €19,95 per persoon. Dit document kan je bijvoorbeeld aanvragen via etacanada-aanvragen.nl.

Visum Canada

Mocht je van plan zijn om langer dan zes maanden in Canada te verblijven of om hier te gaan werken, dan moet je wel een visum aanvragen. Een visum Canada moet ook worden aangevraagd als je niet aan de eisen voor een eTA Canada voldoet. Er zijn twee verschillende visums: een tijdelijke verblijfsvisum en een permanente verblijfsvergunning. Het type visum wat jij nodig hebt, hangt af van jouw reisdoel. Een tijdelijke verblijfsvisum wordt vaak aangevraagd voor langer bezoek, studie of tijdelijk werk. Een permanente verblijfsvergunning wordt aangevraagd wanneer mensen graag in Canada zouden willen wonen.

Let bij een visum aanvragen wel goed op de voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo weet je zeker dat je de juiste visum Canada aanvraagt.

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan om Canada te gaan bezoeken? Dan is het belangrijk om naast het aanvragen van een eTA of visum Canada je reisverzekering te controleren. Met de juiste reisverzekering ben jij namelijk goed verzekerd tijdens je reis naar Canada en hoef jij je geen zorgen te maken als er onverwachts iets gebeurd. Op deze manier kan jij het beste uit je reis naar Canada halen.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.