Fietsverzekering voor jouw fietsvakantie

Gepost op door in de categorie Op reis

fietsverzekering voor fietsvakantie

Mede door de hevige concurrentie tussen vliegtuigmaatschappijen is vliegen steeds goedkoper geworden. Daarom kiezen veel Nederlanders er voor om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Daarnaast gaan ook veel Nederlanders met de auto op vakantie. Het grote voordeel hiervan is dat jij zelf je reis kan plannen. Als je op je bestemming aangekomen bent hoef je geen vervoer te huren als je bijvoorbeeld de omgeving wil verkennen.

Een alternatief voor deze twee vervoersmiddelen is de fiets. Als je lekker buiten wil zijn en wil genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft, dan is een fietsvakantie echt iets voor jou.

Er zijn twee soorten fiets vakanties. Eén waarbij je de fiets meeneemt om op jouw vakantiebestemming lekker te kunnen fietsen en een echte fietsvakantie waarbij je de fiets gebruikt als vervoersmiddel. In dit artikel wordt besproken wat dit voor invloed heeft op je verzekering.

Fiets als vervoersmiddel voor jouw fietsvakantie

Als jij de fiets gebruikt als vervoersmiddel voor jouw vakantie kan het handig zijn om naast je reisverzekering ook een fietsverzekering af te sluiten. Op deze manier ben jij verzekerd tegen schade, diefstal en verlies tijdens jouw fietsvakantie.

Als jij tijdens jouw fietsvakantie schade krijgt aan jouw fiets die jij zelf niet kan repareren, moet je wel een fietsenmaker bezoeken. Hierdoor ben je misschien wel noodgedwongen ergens te overnachten omdat de reparatie pas over 2 dagen klaar is. De kosten voor deze extra overnachtingen en de reparatie worden vaak (gedeeltelijk) vergoed. Is de schade niet te repareren? Dan kan je via je fietsverzekering aanspraak maken op een vervangende fiets. Bekijk goed de polisvoorwaarden van je verzekeraar om precies te weten waar jij recht op hebt.

Wordt jouw fiets in het buitenland gestolen en kan jij daardoor je fietsvakantie niet voortzetten? Dan wordt niet alleen de waarde van de fiets vergoed, maar heb je ook recht op een vervangende fiets om weer verder te kunnen fietsen. Het is altijd wel belangrijk om aangifte bij de plaatselijke politie te doen.

Fiets mee op vakantie maar niet als vervoersmiddel?

Ga jij bijvoorbeeld met de auto op vakantie en vervoer jij je fiets door middel van een fietsendrager achter je auto om op vakantie lekker te kunnen fietsen? Dan valt dit onder de bagagedekking van je reisverzekering. De hoogte van de vergoeding is per verzekeraar verschillend. Dit kun je terugvinden bij de polisvoorwaarden. Bij sommige verzekeraars kun je dit bedrag verhogen. Dit kan belangrijk zijn als je een hele dure fiets meeneemt.

Reisverzekeringen vergelijken

Op Reisverzekering.nl kan jij op basis van jouw reisbehoefte reisverzekeringen vergelijken. Door goed te vergelijken kan jij een reisverzekering vinden die bij jou past en die niet te duur is. Bekijk de vergelijker om zo tot een passende reisverzekering te komen. Deze kan jij vervolgens online direct afsluiten.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.