Annuleren van je vakantie door een natuurramp

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering

Vakantie annuleren door een natuurramp

Als je op vakantie gaat naar het buitenland kan het ook handig zijn om het afsluiten van een annuleringsverzekering te overwegen. Het is mogelijk dat je door omstandigheden niet af kan reizen naar je vakantiebestemming. Voor het annuleren van je vakantie kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Alleen een annuleringsverzekering dekt niet alle redenen van het vroegtijdig afbreken of het niet doorgaan van de vakantie.

Annuleringsverzekering

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is in sommige gevallen niet genoeg. Een natuurramp is bijvoorbeeld een overmacht situatie en deze worden niet gedekt bij een normale annuleringsverzekering. Wanneer je te maken krijgt met een overmacht situatie wil je natuurlijk dat ook deze kosten vergoed zullen worden. Het afsluiten van een aanvullende annuleringsverzekering kan hier dan zeker bij helpen, zo heb jij een bredere dekking voor het annuleren van je vakantie.

Dekking terrorisme en natuurrampen

De laatste jaren vinden er steeds meer natuurrampen plaats in de wereld. Afhankelijk van je vakantiebestemming kan het daarom verstandig zijn om de aanvullende dekking terrorisme en natuurrampen af te sluiten. Wanneer er in het gebied van je vakantiebestemming een bepaald risico is voor natuurrampen dan kan deze extra dekking je mogelijk veel geld besparen wanneer het annuleren van je vakantie noodzakelijk is.

De volgende annuleringsredenen vallen onder de dekking van de aanvullende annuleringsverzekering terrorisme en natuurrampen;

  • Negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Besmettelijke ziektes
  • Natuurgeweld
  • Terrorisme
  • Politieke onrusten
  • Onaangekondigde stakingen

Let wel op dat je jouw reis alleen vergoed kan krijgen wanneer een van de bovenstaande redenen zich heeft voor gedaan binnen 30 dagen voor vertrek. Wanneer je op de bestemming zelf bent en de een bovenstaande reden vindt plaats dan heb je ook recht op een vergoeding, dit verschilt wel per verzekeraar. Bekijk dus goed op welke vergoeding je recht hebt bij het annuleren van je vakantie.

Voorwaarden natuurramp

De natuurrampen hebben een bepaalde kracht nodig voordat de reisverzekeraars de reis of de opgelopen schade zullen gaan vergoeden. Voor het vergoeden is het nodig dat de natuurrampen de volgende krachten hebben:

  • Aardbeving met een 7 of groter op de schaal van Richter
  • Orkaan, tyfoon of cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal van Saffir-Simpson
  • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index van een 5 of zwaarder

Kies de verzekeraar die bij jou past

Net als bij het afsluiten van je vakantie wil je ook dat bij jouw reisverzekering alles goed geregeld is wanneer jou wat overkomt. Door een goede vergelijking te maken tussen de verschillende reisverzekeraars kun jij goed verzekerd op weg gaan. Op Reisverzekering.nl is het mogelijk om de verschillende reisverzekeringen te vergelijken en te filteren op de dingen die jij belangrijk vindt bij een reisverzekering. Hierdoor heb jij een reisverzekering die bij jou past!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.