Studeren in het buitenland?

Gepost op door in de categorie Jongeren, Reisverzekering

Studeren in het buitenland. Of het nou een bachelor, master of minor is: het is iets waar veel studenten naar uitkijken. Het is een tijd waarop je veel leert, ontdekt en meemaakt. Over het land, het vak, maar natuurlijk ook over jezelf. Je gaat er namelijk echt op uit in je eentje zonder mensen uit je eigen omgeving. Dit is natuurlijk hartstikke spannend, maar tegelijkertijd ook een hele toffe ervaring. Er komt veel kijken bij een studie in het buitenland. Naast alle leuke dingen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op alle praktische zaken die geregeld moeten worden voor je vertrek. Zo is het handig om een reisverzekering af te sluiten wanneer je gaat studeren in het buitenland. Hieronder zal het belang van een reisverzekering worden uitgelegd en zullen er tips gegeven worden voor het afsluiten van een studenten reisverzekering. Op die manier ben je goed voorbereid en verzekerd voor één van de gaafste ervaringen van je studententijd!

Studenten reisverzekering afsluiten

Wanneer je naar het buitenland gaat voor je studie, is het belangrijk om een studenten reisverzekering af te sluiten. Uiteraard wordt door middel van je basiszorgverzekering eventuele medische hulp gedekt. Met een studenten reisverzekering zorg je er echter voor dat de schade die je oploopt tijdens je stage vergoedt kan worden. Vaak is de dekking van basisreisverzekeringen gelijk aan elkaar. Hierbij kun je denken aan wanneer je je bagage verliest of wanneer je bagage gestolen wordt. Daarnaast kunnen de kosten vergoed worden wanneer bijvoorbeeld je woning beschadiging oploopt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat voor studenten reisverzekering je wilt afsluiten. Je kunt namelijk kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Het verschil in deze verzekeringen is vooral de looptijd. Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit, sluit je deze alleen voor een bepaalde periode af. Dit betekent dus ook dat die reisverzekering alleen gedurende deze periode geldig is. Bij het afsluiten van een doorlopende verzekering ben je voor het hele jaar verzekerd. Wanneer je dus een jaar of langer in het buitenland gaat studeren, is het handiger om deze reisverzekering af te sluiten. Zo hoef je niet zo vaak in het jaar een nieuwe reisverzekering af te sluiten, waardoor je uiteindelijk voordeliger uitkomt.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om bij het afsluiten van een reisverzekering rekening te houden met een aantal zaken. Denk hierbij aan het volgende:

  • Kijk goed naar hoelang je op reis gaat en wat het maximum aantal dagen is dat je reisverzekering geldig is. Zo voorkom je dat je onverzekerd in het buitenland zit.
  • Let goed op de algemene voorwaarden die verschillende reisverzekeringen stellen. Vind jij het lastig om een goede reisverzekering te kiezen? Vergelijk dan verschillende reisverzekeringen via onze website, zodat jij een reisverzekering vindt die goed aansluit op jouw reis naar het buitenland.
  • Controleer het dekkingsgebied van de reisverzekering. Wanneer je binnen Europa gaat studeren, heb je bijvoorbeeld geen werelddekking nodig. Dit bespaart natuurlijk extra kosten, wat erg fijn is. Daarnaast is het verstandig om te kijken of de reisverzekering geldig is in het land waar je gaat studeren.
  • Bewaar de aankoopbonnen van waardevolle spullen die je mee op reis neemt. In het geval dat deze spullen gestolen worden of verloren raken, kan het gebeuren dat reisverzekeraars hiernaar vragen voor de declaratie.
  • Wanneer er sprake is van diefstal gedurende je studie in het buitenland, is het belangrijk om direct aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Zij geven je namelijk een bewijs van je aangifte mee. Naast de aankoopbonnen is het van belang om dit bewijs aan de verzekeraar te tonen om de kosten te laten declareren.

Zorgeloos op reis!

Met een studenten reisverzekering ben je dus goed verzekerd en kun je zorgeloos genieten van je studententijd in het buitenland. Wil jij een studenten reisverzekering afsluiten? Vergelijk hier dan verschillende reisverzekeringen om tot de juiste reisverzekering te komen!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.