Op vakantie naar Turkije? Denk aan een visum voor Turkije

Gepost op door in de categorie Op reis

Visum Turkije

Een steeds populair wordende vakantiebestemming is Turkije. Turkije staat voornamelijk bekend om de all-inclusive vakanties die het te bieden heeft voor gezinnen en families. Je kan er heerlijk uit eten voor ongeveer 25,- euro per persoon. Daarnaast staat Turkije bekend om de vele zwarte markten. Elke badplaats of grote stad heeft er wel één. Je vind honderden verschillende specerijen, stoffen, woondecoraties en het bekende fenomeen “de neppe merkkleding”. Je kan er kleding kopen van alle merken die er maar bestaan. Het is het zeker waard om een keer te gaan bezoeken. Of bezoek je het prachtige gebied genaamd Pamukkale. Turkije is ook een perfecte tussenstop tijdens je doorreis. Vanaf het grootste vliegveld (Istanbul Airport) ter wereld kan je namelijk overal ter wereld heen vliegen. Let er wel op dat reizigers met een Nederlands en Belgische nationaliteit een visum voor Turkije moeten aanvragen.

Visum aanvraag Turkije

Eerst was het geval dat je je visum voor Turkije aan kon vragen bij aankomst in het land zelf. Helaas is dit niet meer mogelijk en ben je verplicht een visum online aan te vragen als je Turkije gaat bezoeken. Een visum aanvraag voor Turkije kan je gemakkelijk online doen op meerdere websites. Bij meerdere sites heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende betalingsplatformen. Na betaling ontvang je je e-visum in je mailbox. Wel word er je aangeraden om je e-visum maximaal 48 uur voor vertrek aan te vragen. Let er wel op dat je visum voor Turkije 180 dagen na aankomst in het land geldig is. Als je van plan bent om langer te gaan verblijven in Turkije dien je een nieuwe visum aan te vragen voor vertrek. Stel je visum verloopt tijdens je verblijf in Turkije. Dan dien je een nieuwe visum aan te vragen voor je uit het land vertrekt. Je kan een visum meerdere malen gebruiken. Als je binnen een periode van 6 maanden van plan bent om vaker af te gaan reizen naar Turkije kan je je visum hergebruiken.

Kosten visum Turkije

Je kan op verschillende manieren een visum voor Turkije aanvragen. Je hebt de mogelijkheid om op verschillende websites een visum te kopen. Let wel op dat de sommige websites een hogere tarief hanteren voor het aanvragen van een visum . De gemiddelde kosten van een visum voor Turkije zijn rond de 26,- euro.

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan Turkije te gaan bezoeken? Dan is het ook belangrijk om naast het aanvragen van een visum voor Turkije ook je reisverzekering te controleren. Met de juiste reisverzekering ben jij goed verzekerd tijdens je bezoek aan Turkije en hoef jij je geen zorgen te maken als er onverwachts iets gebeurd. Op deze manier kan jij het beste uit je reis naar Turkije halen.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Reacties

  1. Leuke blog 🙂 Mooi land Turkije

    Reactie geschreven door Turkije Visum op 29 mei, 2019 - 05:01

  2. Heey Quinten,

    bedankt voor de tip 🙂 Vind je het goed als wij voor dit gebruiken in ons blog?

    Reactie geschreven door Elsi de groot op 30 mei, 2019 - 18:51

The comments are closed.