Ben jij eigenlijk wel verzekerd tegen een natuurramp?
Het is juli en je hebt je koffers ingepakt. Eindelijk ga je naar Zuid-Frankrijk. Je zit met je hoofd bij het strand, maar vlak voordat je vertrekt bekijk je het nieuws. Tot je grote schrik zie dat jouw vakantiebestemming geteisterd wordt door een bosbrand. In het nieuws melden ze dat het nog wel even kan duren tot de brand onder controle is. Hier word jij natuurlijk niet blij van. Het liefste wil je eigenlijk niet meer naar Zuid-Frankerijk en daarbij wil jij jouw vakantie nu annuleren. Je vraagt je af of je tegen natuurrampen verzekerd bent.
Wat valt onder een natuurramp?
Het lijkt alsof natuurrampen steeds meer voorkomen. Het is daarom handig om te weten wat er nog meer onder een natuurramp valt. Natuurrampen kan je onder verdelen in twee categorieën. Bij de eerste categorie zijn natuurrampen die veroorzaakt zijn door de aarde zoals bij een aardbeving, aardverschuiving, vulkaanuitbarsting, tsunami, lawine of een bergstorting. In de tweede categorie worden natuurrampen veroorzaakt buiten de aarde en dat is bij een hittegolf, droogte, natuurbrand, overstroming, tornado of orkaan het geval.
Is een annuleringsverzekering genoeg?
Als een natuurramp plaats vindt op jouw vakantie bestemming nadat jij geboekt hebt, wil jij gedekt zijn tegen dit soort situaties. Alleen kom je er al snel achter dat een annuleringsverzekering niet genoeg is. Dat komt omdat een natuurramp een overmachtsituatie is en die worden niet gedekt bij een normale annuleringsverzekering. Echter kan jij bij sommige verzekeraars wel tegen natuurrampen verzekeren. Dit heet een aanvullende annuleringsverzekering. Deze verzekering is van toepassing als jij niet meer naar jouw vakantiebestemming toe wilt, omdat daar een natuurramp is voorgevallen. Samen met jouw verzekeraar wordt er kosteloos gezocht naar een vakantiebestemming of je krijgt jouw geld terug.
Wat is nog meer een overmachtsituatie?
Een aanvullende annuleringsverzekering biedt niet alleen dekking tegen natuurrampen, maar ook tegen besmettelijke ziektes die in jouw vakantiegebied heersen. Daarnaast dekt het ook tegen politieke onrust, terrorisme, een plotselinge staking of als er een negatief reisadvies is gegeven. Dit geldt alleen als jij jouw vakantie al geboekt hebt en het daarna pas bekend wordt dat er sprake is van een overmachtsituatie. Dus let goed op waar jij jouw vakantie boekt! Lees of bekijk altijd het nieuws over de bestemming voordat je boekt.
Natuurramp tijdens jouw vakantie
Stel dat er een natuurramp is tijdens jouw vakantie, wat moet je dan doen? Over het algemeen ben je daartegen verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Pas wel op dat je bij sommige reisverzekeraars jouw bagage apart moet verzekeren. Anders worden jouw spullen niet gedekt als er iets kapot gaat. Mocht er een natuurramp plaats vinden, hou dan jouw verzekeraar wel op de hoogte.
Wie wordt jouw reisverzekeraar?
Je hebt jouw vakantie geboekt, maar je bent nog op zoek naar een reisverzekeraar? Dan moet je er goed opletten of jouw reisverzekeraar ook een aanvullende annuleringsverzekering aanbiedt. Klik hier om verschillende reisverzekeraars vergelijken. Hier kan jij op basis van jouw voorkeuren kijken welke reisverzekeraar bij jou past. Dan kan jij als het noodlot toeslaat, nog altijd van vakantiebestemming veranderen.
Nog geen reacties
The comments are closed.