Wat is repatriëring?

Gepost op door in de categorie Op reis

Repatriëring tijdens mijn reis

Bij repatriëring word je teruggebracht naar je vaderland wegens ziekte, letsel of overlijden. In geval van repatriëring kunnen de kosten flink oplopen. Je moet er niet aan denken, maar het is erg belangrijk dat je dit geregeld hebt. In dit artikel lees je alles over repatriëring.

Repatriëring van ziekte of letsel

Bij ziekte of ernstig letsel mag je niet zomaar zelf het vliegtuig terugnemen. Dit is gevaarlijk voor je jezelf en voor je medepassagiers. Je kan onwel raken door de luchtdruk. Een noodstop is dan nodig om je naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te vervoeren. Dit veroorzaakt veel kosten en stress. Een medische keuring vooraf is daarom nodig om deze taferelen te voorkomen.

Bij een medische keuring bepaalt een arts of je fit genoeg bent om te reizen. Ook bepaalt hij hoe je het beste kan reizen. Dit kan een vliegtuig of ambulance zijn. Dit hangt af van de plaats en situatie. Tijdens de reis wordt je begeleid door een medische begeleider. Mocht je aankomen op Schiphol of een andere luchthaven, dat staat er een ambulance of zorgtaxi klaar om je thuis te brengen. Er is de mogelijkheid om een familielid of vriend mee te laten reizen.

De kosten van de terugreis kunnen hoog oplopen. Daarom is het verstandig om verzekert te zijn tegen repatriëring. Een bijkomend voordeel hiervan is de Nederlandse alarmcentrale. De centrale is 24/7 te bereiken en je krijgt een Nederlandssprekend persoon aan de lijn. Deze persoon regelt alle zaken voor je omtrent het vervoer.

Repatriëring van een overledene

Als iemand overlijdt in het buitenland moet er altijd contact worden opgenomen met de alarmcentrale van de verzekeraar van de overledene. Ook als degene in het ziekenhuis overlijdt. Is de persoon betrokken bij een ongeval of misdrijf? Dan moet de politie en ambassade ook ingelicht worden.

De persoon kan gewoon in Nederland begraven worden. Dit gaat in overleg met de nabestaande en de alarmcentrale. Een uitvaartondernemer zal ter plaatste de repatriëring verzorgen. Deze uitvaartondernemers regelt een aantal zaken voor je:

  • Wettelijke documenten
  • Contact met ambassade of het consulaat
  • Vervoer naar Nederland
  • Douane formaliteiten op het vliegveld of aan de grens

Zit repatriëring in mijn zorgpakket?

In de basisverzekering wordt geen repatriëring vergoed. Hiervoor heb je een aanvullend pakket nodig. Kijk goed naar de polisvoorwaarden of dit in je pakket zit. Het eigen risico kan ook per verzekeraar verschillen. Let hier goed op.

Bij Reisverzekering.nl kun je met de filter ‘repatriëring ’ direct zien of dit in je pakket zit. Kies daarom de reisverzekering die bij je past op Reisverzerking.nl !

Direct een reisverzekering voor jou

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Reisverzekering afsluiten

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.