Annuleringsverzekering voor je vliegticket

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering voor je vliegticket

Stel je voor dat je door onverwachte omstandigheden je vliegreis moet annuleren. Dit is natuurlijk erg vervelend. Naast het missen van je vakantie heb je namelijk weer extra kosten voor het annuleren of omboeken van je vliegreis. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, zorg je er echter voor dat je verzekerd bent voor dit soort gevallen. Hierdoor kunnen de annuleringskosten mogelijk door jouw verzekeraar worden gedekt, waardoor je financieel beter uitkomt. Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om een speciale annuleringsverzekering voor je (vlieg)ticket af te sluiten.

Wanneer je binnenkort van plan bent om op vakantie te gaan, is het daarom dus verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo ben je goed verzekerd in het geval dat je onverwachts je vliegreis moet annuleren of omboeken.

Annuleringsverzekering vliegticket

Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bij veel verzekeraars is het in de volgende gevallen bijvoorbeeld wel mogelijk om de kosten voor een vliegticket annuleren of wijzigen vergoed te krijgen:

  • Het overlijden van iemand uit jouw directe omgeving
  • Een ernstige ziekte bij jou of iemand uit jouw directe omgeving
  • Een ernstig ongeval
  • Schade aan je huis door bijvoorbeeld brand of een explosie, waardoor je niet op reis kunt
  • Plotselinge werkloosheid
  • Vertraging of uitval van het vliegtuig

Doordat iedere verzekeraar andere voorwaarden heeft vastgesteld, kun je bij het afsluiten van een annuleringsverzekering het beste naar de voorwaarden van jouw eigen verzekeraar kijken. Zo weet je zeker in welke gevallen jouw annulerings- of omboekingskosten vergoed kunnen worden.

Wil je meer weten over annuleringsverzekeringen? Kijk dan op deze pagina.

Reisverzekering afsluiten

Naast een annuleringsverzekering is het belangrijk om te denken aan het afsluiten van een reisverzekering. Hierdoor ben je namelijk verzekerd bij het verliezen van je bagage of wanneer er sprake is van schade of diefstal.

Vind jij het lastig om een goede reisverzekering te kiezen? Kijk dan op www.reisverzekering.nl waar je verschillende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Hier kun je een reisverzekering afsluiten die het beste aansluit op jouw reis, waardoor je goed bent verzekerd tijdens je vakantie!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.