Hoe werkt pechhulp in buitenland?

Gepost op door in de categorie Tips

Pechhulp in het buitenland

De vakantie begint en je rijdt lekker met jouw vrienden of familie naar Italië, maar plotseling sta je stil langs de autobahn met pech. Wat nu? Je spreekt de taal niet en weet niet waar je terecht moet. Met een pechhulp buitenland verzekering heb je een Nederlandse alarmcentrale die 24/7 voor je klaarstaat. In dit artikel lees je meer over deze verzekering. 

Hoe werkt pechhulp in het buitenland?

Met een pechhulp buitenland heb je dus een aanspreekpunt in Nederland, de Alarmcentrale. Deze centrale regelt de sleepauto bij jou in de buurt. Deze sleepauto brengt de jouw auto naar de garage. In de garage kijkt de monteur of de auto gerepareerd kan worden. Mocht het zo zijn dat de reparatie langer dan een dag duurt. Dan regelt de verzekeraar een hotel voor jou en reis genoten. De reparatiekosten zijn trouwens niet vergoed.

Het kan zo zijn dat de auto in Nederland gerepareerd moet worden. Je krijgt dan een leenauto om je reis te vervolgen. Daarnaast wordt je auto naar Nederland gebracht. Deze kosten zijn allemaal vergoed.

Dit zit er over het algemeen in het pakket van een aanvullende verzekering:

 • Slepen van de auto naar een garage in de buurt
 • Gratis toesturen van onderdelen naar de garage, als deze niet aanwezig zijn
 • Rechtsbijstand voor het afhandelen van de schade aan een ander voertuig
 • Kosten voor het terughalen van de auto naar Nederland
 • Kosten voor het slopen van de auto als deze total los is
 • Extra verblijfkosten vanwege de reparatie
 • Vervangend vervoer

Let op! De voorwaarden kunnen verschillen per verzekeraar. Check goed je polis!

Verzekeringen Pechhulp

Wil je een auto pechhulp verzekering afsluiten? Dan zijn daar meerdere manieren voor. Je kunt een aparte verzekering afsluiten, maar het kan ook in je reis- of autoverzekering zitten. Hieronder staan de mogelijkheden van een pechhulp verzekering.

 1. Losse pechhulpverzekering

Het is mogelijk om een losse pechhulpverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld bij de ANWB. Je hebt dan een los contract met een verzekeraar of een wegenwacht voor een periode. Het kan zijn dat deze pechhulp buitenland niet geld voor Nederland. Kijk daarom of de voorwaarden goed passen bij jou.

 1. Pechhulp on demand

Je kan er ook voor kiezen om een auto pechhulp verzekering voor een korte periode af te sluiten. Op het moment dat je op vakantie gaat of pech hebt kun je deze instellen via een app. De voorwaarden van dit product verschillen wel veel. Kijk dus goed of de voorwaarden van de verzekering bij je passen.

 1. Autoverzekering met pechhulp

Een aantal verzekeraars bieden ook een dekking pechhulp aan met de autoverzekering. Je autoverzekering met pechhulp is ondergebracht bij dezelfde verzekeraar. Op autoverzekering.nl kun je kiezen of je pechhulp buitenland in je pakket wil.

 1. Pechhulp in je reisverzekering

Bij sommige verzekeraars kun je kiezen voor pechhulp in het pakket. Op Reisverzekering.nl kun je selecteren op ‘pechhulp’. Je krijgt dan alle aanbieders te zien die pechhulp in het pakket hebben.

Wil jij weten welke reisverzekeraars pechhulp aanbieden? kijk dan op Reisverzekering.nl en vind de verzekering die het beste bij jou past!

 

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.