Veel Nederlanders onverzekerd tijdens vakantie in de sneeuw

Gepost op door in de categorie Reisverzekering, Wintersport

Eén op de vijf Nederlandse wintersporters gaat onverzekerd op wintersport. Het wintersportseizoen is net gestart, maar veel Nederlanders vertrekken richting de sneeuw zonder goed verzekerd te zijn voor de mogelijke kosten waar ze tijdens hun vakantie tegen aan lopen.

Veel Nederlanders die op wintersport gaan weten niet dat ze niet verzekerd zijn tijdens hun vakantie. 91% van de wintersporters heeft een standaard reisverzekering.

‘Veel van de Nederlanders hebben naast het standaard pakket, geen aanvullende wintersportdekking in hun reisverzekering. Zo kan het gebeuren dat sommige Nederlanders al jaren op wintersport gaan met hun standaard reisverzekering en als het misgaat er pas achter komen dat ze niet goed verzekerd zijn’, vertelt Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl. Wanneer je te maken krijgt met kosten omdat je gewond raakt op de piste of te maken krijgt met andere schade tijdens je vakantie, kan dat heel veel geld gaan kosten.

Hoge kosten bij een ski-ongeval

Na een ongeluk op de piste wordt het slachtoffer per banaan of sneeuwscooter vanaf de piste naar het dal gebracht. De kosten van deze rit kunnen oplopen tot 600 euro. Wanneer er een helikopter aan te pas moet komen, kunnen de kosten van de rit naar het ziekenhuis oplopen tot 3500 euro. Een ski- of snowboardongeval op de piste kan dus veel geld kosten. Ook de kosten in een buitenlands ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Wanneer je door het ongeval niet meer met eigen vervoer naar Nederland terug kan, komt er ook nog een gipsvlucht bij.

‘Deze kosten zou de verzekeraar kunnen vergoeden als je aanvullende dekking voor wintersportvakanties hebt afgesloten. Anders betaal je deze kosten (grotendeels) zelf. Ook de medische kosten die je nodig hebt na een ongeval, kunnen in het buitenland soms veel hoger zijn dan in Nederland. Deze vallen niet onder een basis zorgverzekering en hiervoor is dan ook een goede reisverzekering nodig’, zegt Sophie van der Zee.

De kans om een blessure op te lopen is tijdens een wintersportvakantie best groot. Een derde van de wintersporters is wel eens gewond geraakt tijdens de vakantie.

Off piste? Groot risico

Sommige mensen zoeken het gevaar in de sneeuw juist op en gaan off piste tijdens de vakantie. Ook al heb je een reisverzekering met wintersportdekking, buiten de piste lopen de kosten alsnog hoog op. Dit komt doordat de gebieden buiten de pistes niet zijn geprepareerd en je dus een veel groter risico loopt op ongevallen in deze gebieden.

De meeste verzekeraars hanteren beperkende voorwaarden in hun off-pistepolissen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verplichting onder professionele begeleiding op pad te gaan als je graag off piste gaat skiën of snowboarden. Wanneer je van plan bent off piste te skiën of andere extreme sporten in de sneeuw te gaan beoefenen tijdens je vakantie, check dan welke kosten wel en niet worden gedekt.

Helm steeds populairder

Maar het aantal skiërs dat buiten de piste gaat skiën, wordt steeds kleiner. Nederlandse wintersporters worden voorzichtiger. Ook het aantal helmdragers neemt toe. 40% van de wintersporters draagt een helm. In 2009 was dit 22%. Vooral jongeren dragen vaker een helm dan ouderen. De helm wordt in steeds meer gebieden ook verplicht.

Check voor je op wintersport gaat dus eerst of je in de sneeuw bent verzekerd. Sluit een reisverzekering af met wintersportdekking om problemen te voorkomen.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.