Last Minute op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet!

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering, Reisverzekering

Last Minute vakanties zijn populair. Reisbureaus stunten ermee en het is vaak voordeliger om pas kort voor vertrek definitief je reis te boeken. Als je een doorlopende reisverzekering inclusief annuleringsverzekering hebt, hoef je bij een Last Minute vakantie nergens aan te denken. Maar hoe zit dit als je nog geen verzekering hebt?

Kortlopend of doorlopend verzekeren

Het is handig om te kijken of een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor jou van toepassing is. Ga je langer dan 21 dagen op vakantie of ben je van plan dit jaar meerdere (last minute) vakanties te boeken? Dan is een doorlopende reisverzekering iets voor jou.

Is dit je enige vakantie en ga je ‘slechts’ een weekje naar de zon? Dan is een kortlopende reisverzekering aan te raden. Let wel op, doorlopende reisverzekeringen zijn uiteindelijk vaak voordeliger dan kortlopende. Als je bijvoorbeeld wel weekendjes weggaat, is het verstandig om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen, ook dan ben je verzekerd. Bekijk vooraf goed welke opties je hebt bij welke verzekeraar.

Annuleringsverzekering

Veel reisverzekeraars hanteren een bepaalde tijd tussen de datum van boeken en daadwerkelijk vertrek. De tijd tussen deze twee gebeurtenissen wordt steeds korter, en omdat deze vorm van vakantie vieren de laatste jaren steeds populairder wordt, spelen verzekeraars hier goed op in. Zo hebben onder andere verzekeraars Unigarant en Allianz een speciale Last Minute Annuleringsverzekering. Deze verzekering kun je afsluiten vanaf vier weken voor vertrek en de dekking gaat in op het moment van afsluiten en stopt op de dag dat je terugkeert naar Nederland.

Vergelijken

We helpen je graag met het vinden van de juiste reisverzekering. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar en onderzoek of het voor jou handiger is om een kortlopende of doorlopende verzekering af te sluiten. Klik hier om te vergelijken!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.