Backpackers opgelet: reisverzekering backpacken

Gepost op door in de categorie Op reis, Reisverzekering

Backpacken

Of je nu gaat werken op een farm in Australië of een doorreis wil maken in de Verenigde Staten, wie voor langere tijd naar het buitenland vertrekt doet er verstandig aan zijn verzekeringszaakjes op orde te hebben. En ook als je je reis niet helemaal tot in detail hebt uitgestippeld kun je goed voorbereid op pad gaan. Geen idee waar je aan moet denken? Reisverzekering.nl helpt je een handje.

Doorlopende reisverzekering verstandig voor backpackers?

Wat voor een soort verzekering je dient af te sluiten hangt voor een deel af van hoe lang je op reis gaat. Doorlopende reisverzekeringen bieden in veel gevallen maar 30 tot 60 aaneengesloten dagen dekking, sommige reisverzekeringen dekken een langere periode. Ga je langer dan drie maanden op reis, dan kun je beter geen doorlopende reisverzekering afsluiten. Tenzij jouw verzekeraar natuurlijk bereid is de dekkingsperiode uit te breiden. Vraag hier naar bij je verzekeringsmaatschappij.

Speciaal voor backpackers

Ben je van plan tijdens je trip een periode te gaan werken? Dan valt een gewone doorlopende reisverzekering sowieso af. Voor diegenen bieden sommige verzekeraars (Euopeesche en Mondial Assistance bijvoorbeeld) speciale backpackers reisverzekering aan.

Reisverzekeringen voor backpacken zijn speciaal bedoeld voor mensen die lang op reis gaan en bieden soms wel tot maximaal 24 maanden lang dekking. Ook mag je met dit soort verzekeringen gewoon werken (verzekeraars houden zich hier wel aan eigen voorwaarden en regels). Ideaal dus voor backpackers.

Bij die speciale backpackers reisverzekering worden hulpverlening, onvoorziene kosten en buitengewone kosten doorgaans standaard meeverzekerd. Moet je voortijdig vertrekken door een overlijden in Nederland? Kun je niet verder door beschadiging of verlies van eigendommen? Of heb je behoefte aan medisch advies of hulpverlening? Al dit soort zaken worden vrijwel altijd gedekt vanuit het basispakket van zo’n backpack verzekering.

Wat moet of kan ik daarnaast nog meeverzekeren?

Dat is voor iedereen verschillend uiteraard. De een heeft namelijk meer behoefte aan zekerheid dan de ander. We zetten de belangrijkste dingen om te overwegen even voor je op een rijtje.

  • Ziek worden, altijd vervelend natuurlijk. Maar helemaal als je aan het backpacken bent. Doordat zorgverzekeringen medische kosten in het buitenland maar tot een bepaald bedrag vergoeden, kunnen de bedragen flink oplopen. Helemaal als je bedenkt dat de zorg in landen als Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten veel duurder is dan hier in Nederland. Het kan dan ook zeer verstandig zijn dit mee te verzekeren op je backpackers reisverzekering.
  • Ook al heb je misschien maar weinig bagage als backpacker, het kan zijn dat je dure spullen meeneemt op reis. In die gevallen is het handig om je bagage mee te verzekeren. Verlies of diefstal van relatief nieuwe spullen wordt in veel gevallen dan volledig vergoed.
  • Één waar reizigers vaak niet aan willen denken of überhaupt bij stilstaan is de ongevallendekking. Niet geheel onbelangrijk voor nabestaanden bij overlijden of voor jezelf bij algehele blijvende invaliditeit. Daarnaast kun je je nog aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld rechtsbijstand, mocht er tijdens je reis iets gebeuren waar je juridisch(e) advies of begeleiding bij nodig hebt. Ook kun je je aanvullend verzekeren voor schade waar jij de aansprakelijkheid voor draagt.

Aan jou de keuze

Of je uiteindelijk besluit dit soort aanvullende dekkingen af te sluiten is natuurlijk geheel aan jou. Weet wel dat er op zo’n lange reis altijd iets kan gebeuren en dat een toereikende dekking in die gevallen flink veel zorgen kan wegnemen.

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is in jouw specifieke geval? Vergelijk de verschillende polissen en premies op Reisverzekering.nl.

Backpackers verzekering vergelijken

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Zoek een passende reisverzekering

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Reacties

  1. Handig artikel dit! Normaal gesproken zou ik dit soort dingen aan mijn adviseur vragen, maar nu hoeft dat niet meer. Ik ben net afgestudeerd en ga een jaartje backpacken en werken in Australië, dus het is voor mij zeker van belang een goede reisverzekering af te sluiten. Bedankt alvast voor alle informatie!!

    Reactie geschreven door Michelle de Jong op 29 juni, 2015 - 09:42

The comments are closed.