Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering is de meest gebruikelijke annuleringsverzekering. Je sluit deze verzekering af voor een specifieke reis of vakantie. Als je vakantie door een geldige reden niet door kan gaan krijg je je reissom terug en kun je een nieuwe vakantie boeken. Het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering is relatief goedkoop. De kosten voor een annuleringsverzekeringen worden doorgaans berekend als een percentage van de reissom.

Afsluiten voor een specifieke reis

De meeste reizigers sluiten een korte annuleringsverzekering af. Dit betekent dat ze een specifieke reis verzekeren. Kunnen zo door een geldige reden niet gaan, dan vergoed de verzekering de reissom. Ook wanneer je tijdens je vakantie noodgedwongen terug naar huis moet is een kortlopende annuleringsverzekering handig. De verzekeraar vergoed dan de dagen die je nog niet hebt gehad. Je krijgt een deel van de reissom terug en kunt het geld gebruiken om een andere reis te boeken. De kortlopende annuleringsverzekering is echt zo’n verzekering waarvan je hoopt dat je er nooit gebruik van hoeft te maken. Moet je dat wel, dan ben je blij dat je er eentje hebt afgesloten.

Percentage van de reissom

De kortlopende annuleringsverzekering wordt normaal gesproken berekend aan de hand van de reissom. Meestal betaal je ongeveer 5% van de totale reissom voor de annuleringsverzekering. Daarbij komen ook poliskosten, maar dit is doorgaans een laag vast bedrag van een paar euro. Of de annuleringsverzekering goedkoop is hangt dus sterk af van de reis die je gaat maken. Toch is het prettig om te weten dat je je geld niet kwijt bent als je onverhoopt niet kunt gaan. In dat geval ben je blij dat je een kortlopende annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Geldige redenen voor een annulering

De voorwaarden van kortlopende annuleringsverzekeringen wisselen per verzekeraar. Toch zijn er een behoorlijk aantal geldige redenen die voor vrijwel elke kortlopende annuleringsverzekering gelden:

  • Overlijden of ernstige ziekte (jezelf of naaste familie)
  • Een medisch noodzakelijke ingreep
  • Complicaties bij zwangerschap
  • Echtscheiding
  • Onvrijwillige werkloosheid
  • Schade aan je huis of bedrijfspand
  • Benodigd visum onverwacht niet krijgen

Geldige redenen staan altijd in de polisvoorwaarden. Moet je onverhoopt je vakantie annuleren, kijk dan eerst in de voorwaarden of je reden erbij staat. Is dat niet het geval, dan krijg je je reissom niet vergoed.

Een kortlopende annuleringsverzekering online afsluiten

Je sluit de annuleringsverzekering direct bij je boeking af, of maximaal 7 dagen daarna. Via ons sluit je je kortlopende annuleringsverzekering online af. Je vergelijkt de verschillende aanbieders op prijs, voorwaarden en een paar minuten later is je reis verzekerd. We wensen je alvast een fijne vakantie!

 

Direct een reisverzekering voor jou

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Vergelijk en sluit af!

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.