Wat zeggen onderzoeken over reisverzekeringen?

Gepost op door in de categorie Nieuws, Reisverzekering

Reisverzekeraars doen regelmatig onderzoek. Reisverzekeringen veranderen doorlopend en natuurlijk willen verzekeraars graag weten wat hun klanten nou eigenlijk belangrijk vinden. Op die manier kunnen ze hun reisverzekering beter aanpassen op de wensen van de reiziger. Ook wij zijn benieuwd naar de cijfers en zijn daarom in een aantal onderzoeken over reisverzekeringen gedoken. We hebben de belangrijkste zaken hier voor je samengevat.

Belangrijk: directe hulp bij een noodgeval

Het is eigenlijk nogal logisch, maar wordt blijkbaar toch vaak vergeten. In juni 2013 geeft 57% van de reizigers aan dat directe hulp bij noodgevallen het belangrijkste is waar de reisverzekering aan moet voldoen. Een reiziger anno nu wil 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen aankloppen bij zijn reisverzekering. Onderzoek wijst verder uit dat de alarmcentrales van de reisverzekeraars zo’n beetje het belangrijkst zijn. Reizigers vinden hier veel informatie in geval van nood.

Medische kosten volledig vergoed

49% van de deelnemers wil graag alle medische kosten vergoed hebben. Het maakt verder niet uit of het om noodgevallen gaat of om kleine ongelukjes. De kosten voor medische hulp vergoeden is iets waarmee de reisverzekering punten scoort. Ergens is dat begrijpelijk, vanwege de zorgverzekeringen die in Nederland lang niet alles dekt. In de periode die ze op reis doorbrengen, willen mensen blijkbaar toch dat alles geregeld is. Mogelijk liggen hier de onduidelijke zorgvoorwaarden in vreemde landen aan ten grondslag.

Pechhulp vaker in Nederland

Vreemd genoeg kiezen mensen die in Nederland op reis gaan vaker voor pechhulp dan mensen die naar het buitenland gaan. Zo’n 21% van de vakantievierders die in eigen lang blijven sluit aanvullende dekking voor pechhulp af, tegen de 17% die in het buitenland reist. Over de redenen blijft het onderzoek over reisverzekering onduidelijk. Het is zeker een opvallend gegeven.

Wat de onderzoeken ook zeggen…

Een reisverzekering moet je vooral uitzoeken op wat bij je past. Iedereen is anders en iedereen heeft andere wensen. Met een goede reisverzekering ben je goed verzekerd. En wat je daarbij belangrijk vindt is heel persoonlijk. Laat je dus niet teveel leiden door wat het grote publiek vindt. Bepaal eerst wat je verwacht van je reisverzekering en sluit er daarna eentje af die aansluit bij je wensen. Gelukkig zijn reisverzekeringen goedkoop over het algemeen. Je hoeft daardoor niet snel te bezuinigen op je pakket. Slim ook, want als er onverhoopt echt iets gebeurt wil je gewoon goed verzekerd zijn en niet achteraf met een hoop kosten komen te zitten!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer